Cassoulet de Toulouse
witte bonen
wortel
ui
knoflook
tomatenpuree
gepelde tomaten uit blik
verse tijm
verse rozemarijn
laurier
kruidnagel
ganzenvet
varkenshammetje
lamsschouder
plakken gerookt spek
eendenconfit
Toulouseworst of lookworst
kippenbouillon
paneermeel
LEKKER ETEN THUIS
GEZOND, AFWISSELEND
EN EIGENTIJDS
Bestuif de stukken lamsschouder met bloem en
bak ze rondom bruin in ganzenvet. Schroei het
hammetje aan in dezelfde pan. Leg de stukken
lamsschouder en het hammetje in een grote
casserole met de voorgeweekte bonen. Laat
beetgaar sudderen in kippenbouillon met
kruidnagel, laurier, wortel, tijm en rozemarijn.
Haal het vlees uit de casserole en zeef de bonen.
Zeef en bewaar wat kookvocht. Verwijder het vel
en pluk het vlees van het hammetje.
Bak het spek krokant. Bak de Toulouse- of
lookworst in wat ganzenvet. Bak ui, wortelblokjes
en knoflook in ganzenvet. Verwarm de
eendenconfit.
Meng grof gesneden gepelde tomaten met de
uitgelekte bonen. Voeg een paar lepels gezeefd
kookvocht toe en tomatenpuree.
Voeg nu alle voorbereide ingrediënten samen in
een open ovenschotel en meng ze. Bestrooi met
paneermeel en bak 45 minuten op 185°C, waarvan
10 minuten onder grill.