google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Taboulé

couscousgraan groentebouillon boter kleine tomaten komkommer rode en gele paprika munt lente-ui koriander biocitroenseste  
olijfolie ras-el-hanout komijnpoeder pijnboompitjes rozijntjes Triple sec peterselie peper & zout
Giet wat kokende bouillon op de couscous in een glazen kom en laat een paar minuten wellen. Wrik de couscous los met een vork en meng met een paar lepels boter. Zet de kom 5’ in de microgolfoven op 750W. Doorroer de bereiding met een vork tot fijne korrels. Laat afkoelen in de frigo. Schil en snijd de komkommer in de lengte in vier stukken. Verwijder de zaadjes en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode paprika eveneens in brunoise. Snijd de lente-uitjes (wit en groen) op ringetjes. Rooster de pijnboompitjes. Zet de rozijntjes een uurtje te week in Triple sec en giet ze daarna af. Pluk de peterselie en hak de verse korianter fijn. Meng nu al deze ingrediënten met de koude couscous en breng op smaak met ras-el-hanout, komijnpoeder, peper, zout en citroensap. Overgiet met een scheutje olijfolie en meng tot slot met wat citroenzeste. Dien koud op. Ideaal bijgerecht bij een barbecue.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Taboulé

couscousgraan groentebouillon boter kleine tomaten komkommer rode en gele paprika munt lente-ui koriander biocitroenseste  
olijfolie ras-el-hanout komijnpoeder pijnboompitjes rozijntjes Triple sec peterselie peper & zout
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Giet wat kokende bouillon op de couscous in een glazen kom en laat een paar minuten wellen. Wrik de couscous los met een vork en meng met een paar lepels boter. Zet de kom 5’ in de microgolfoven op 750W. Doorroer de bereiding met een vork tot fijne korrels. Laat afkoelen in de frigo. Schil en snijd de komkommer in de lengte in vier stukken. Verwijder de zaadjes en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode paprika eveneens in brunoise. Snijd de lente-uitjes (wit en groen) op ringetjes. Rooster de pijnboompitjes. Zet de rozijntjes een uurtje te week in Triple sec en giet ze daarna af. Pluk de peterselie en hak de verse korianter fijn. Meng nu al deze ingrediënten met de koude couscous en breng op smaak met ras-el-hanout, komijnpoeder, peper, zout en citroensap. Overgiet met een scheutje olijfolie en meng tot slot met wat citroenzeste. Dien koud op. Ideaal bijgerecht bij een barbecue.
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN