google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
lamsstoofvlees bloem rode ui princessebonen courgettes rode en groene paprika tomaten olijfolie knoflook  
wortelen witte wijn komijn paprikapoeder peterselie lamsfond varkensworstjes rijst peper & zout    
Schil en snijd de paprika’s in repen. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd in grove stukken of gebruik gepelde tomaten uit blik. Snijd de uien op halve maantjes en kneus het knoflook. Snijd de courgettes in schijven. Snijd de geschilde wortelen in reepjes. Stoof de ui, wortelen, courgette, knoflook en paprikareepjes aan in boter. Giet deze groenten daarna in een kookpot en voeg lamsfond en witte wijn toe. Schroei het stoofvlees dicht in olie. Doe het vlees in de kookpot bij de groenten. Voeg na een half uurtje de princessebonen,  tomaten, gehakte peterselie, Morteauworst (of een soortgelijk varkensworstje) en kruiden toe. Laat nog minstens een uur sudderen. Controleer of het vlees gaar is. Dit gerechtje past perfect in de openluchtkeuken. Het liefst in een grote ketel boven een open vuur klaargemaakt. Foto: hier werd de rijst afzonderlijk gekookt. In het traditionele recept hoort de rijst thuis in de kookpot tijdens het gaarproces

Giuvech 

Giuvech    

LEKKER ETEN THUIS

Schil en snijd de paprika’s in repen. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd in grove stukken of gebruik gepelde tomaten uit blik. Snijd de uien op halve maantjes en kneus het knoflook. Snijd de courgettes in schijven. Snijd de geschilde wortelen in reepjes. Stoof de ui, wortelen, courgette, knoflook en paprikareepjes aan in boter. Giet deze groenten daarna in een kookpot en voeg lamsfond en witte wijn toe. Schroei het stoofvlees dicht in olie. Doe het vlees in de kookpot bij de groenten. Voeg na een half uurtje de princessebonen,  tomaten, gehakte peterselie, Morteauworst (of een soortgelijk varkensworstje) en kruiden toe. Laat nog minstens een uur sudderen. Controleer of het vlees gaar is. Dit gerechtje past perfect in de openluchtkeuken. Het liefst in een grote ketel boven een open vuur klaargemaakt. Foto: hier werd de rijst afzonderlijk gekookt. In het traditionele recept hoort de rijst thuis in de kookpot tijdens het gaarproces  
lamsstoofvlees bloem rode ui princessebonen courgettes rode en groene paprika tomaten olijfolie knoflook      
wortelen witte wijn komijn paprikapoeder peterselie lamsfond varkensworstjes rijst peper & zout    
Bouquet Webmagazine over gezond eten met een goed geweten  garni