google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
Ui appel knoflook bloem boter konijn peper & zout tijm rozemarijn cider gevogeltefond  
Calvados snee brood mosterd spekjes zilveruitjes kastanjechampignons room ei aardappelkroketjes
Snijd een ui in halve maantjes en een geschilde appel in dobbelstenen. Kneus gepelde knoflookteentjes. Sauteer de ui en het knoflook. Bestuif de delen van het konijn met bloem en bak ze rondom bruin in een pan met wat boter. Leg het konijn in een casserolle, kruid met peper en zout en leg er takjes rozemarijn en tijm bij. Overgiet met cider en blanke kalfsfond bij tot alles onder staat. Doe er bij: de ui met knoflook, een flinke scheut Calvados, de appelpartjes en een korstloze boterham besmeerd met mosterd. Zet op een zacht vuur en laat ongeveer een uurtje pruttelen tot het vlees gaar is. Bak ondertussen spekreepjes krokant. Bak zilveruitjes goudbruin en bak gevierendeelde kastanjechampignons. Voeg deze drie samen en zet even weg.    
Nu heb je keuzemogelijkheden. In een feestmenu haal je de konijnendelen uit de casserolle, zeef je de saus en laat ze indikken, bijvoorbeeld met een liaison van room en eidooier. Op het bord: een stukje konijn, met een paar lepels saus overgoten. Daarnaast een schep champignonbereiding en een tweetal kroketjes. In het doordeweekse koken meng je de champignonbereiding na de gaartijd met het konijn in de casserolle. Zet die gewoon op tafel en serveer eveneens met kroketjes.

Konijn met cider

Konijn met cider

LEKKER ETEN THUIS

Ui appel knoflook bloem boter konijn peper & zout tijm rozemarijn cider gevogeltefond              
Calvados snee brood mosterd spekjes zilveruitjes kastanjechampignons room ei aardappelkroketjes
Snijd een ui in halve maantjes en een geschilde appel in dobbelstenen. Kneus gepelde knoflookteentjes. Sauteer de ui en het knoflook. Bestuif de delen van het konijn met bloem en bak ze rondom bruin in een pan met wat boter. Leg het konijn in een casserolle, kruid met peper en zout en leg er takjes rozemarijn en tijm bij. Overgiet met cider en blanke kalfsfond bij tot alles onder staat. Doe er bij: de ui met knoflook, een flinke scheut Calvados, de appelpartjes en een korstloze boterham besmeerd met mosterd. Zet op een zacht vuur en laat ongeveer een uurtje pruttelen tot het vlees gaar is. Bak ondertussen spekreepjes krokant. Bak zilveruitjes goudbruin en bak gevierendeelde kastanjechampignons. Voeg deze drie samen en zet even weg.    
Nu heb je keuzemogelijkheden. In een feestmenu haal je de konijnendelen uit de casserolle, zeef je de saus en laat ze indikken, bijvoorbeeld met een liaison van room en eidooier. Op het bord: een stukje konijn, met een paar lepels saus overgoten. Daarnaast een schep champignonbereiding en een tweetal kroketjes. In het doordeweekse koken meng je de champignonbereiding na de gaartijd met het konijn in de casserolle. Zet die gewoon op tafel en serveer eveneens met kroketjes.
Bouquet Webmagazine over gezond eten met een goed geweten  garni