google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Lamsbout met ouzo   

lamsboutsneden Ouzo Retsina olijfolie citroen  
gedroogde oregano knoflook peper & zout tomatenpuree  
Kies voor lamsboutsneden van 2 tot 3 cm dikte.  Leg ze een half uurtje in een marinade van Ouzo, Retsina, olijfolie, een scheutje citroensap, gedroogde oregano, gekneusd knoflook, peper en zout. Haal ze uit de marinade, dep droog met keukenpapier en vacuümeer. Leg ze 1 tot 2 uur in een warmwaterbad op 60°C, afhankelijk van de gewenste garing. Laat eventueel afkoelen tot gebruik en bak ze dan aan beide zijden kort maar krachtig tot ze kleuren in wat olijfolie. Het sausje: breng de marinade aan de kook en voeg extra geperst knoflook, Retsina, Ouzo en citroensap toe. Geef een beetje kleur met tomatenpuree. Bind de saus indien gewenst, maar het hoeft niet. Dien op met een bordje geraspte feta, briami en Griekse volkorenpasta.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Lamsbout met ouzo   

lamsboutsneden Ouzo Retsina olijfolie citroen        
gedroogde oregano knoflook peper & zout tomatenpuree  
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Kies voor lamsboutsneden van 2 tot 3 cm dikte.  Leg ze een half uurtje in een marinade van Ouzo, Retsina, olijfolie, een scheutje citroensap, gedroogde oregano, gekneusd knoflook, peper en zout. Haal ze uit de marinade, dep droog met keukenpapier en vacuümeer. Leg ze 1 tot 2 uur in een warmwaterbad op 60°C, afhankelijk van de gewenste garing. Laat eventueel afkoelen tot gebruik en bak ze dan aan beide zijden kort maar krachtig tot ze kleuren in wat olijfolie. Het sausje: breng de marinade aan de kook en voeg extra geperst knoflook, Retsina, Ouzo en citroensap toe. Geef een beetje kleur met tomatenpuree. Bind de saus indien gewenst, maar het hoeft niet. Dien op met een bordje geraspte feta, briami en Griekse volkorenpasta.
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN