google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Dolmadakia avgolemono - gevulde druivenbladeren

druivenbladeren olijfolie Saus: groentenbouillon  eieren  bloem  citroen
Vulling: rundergehakt  lange korrel rijst knoflook rozijntjes  gehakte geroosterde pijnboompitjes  gesnipperde bosuitjes  peterselie, dille en munt, gehakt en vermengd  boter  peper & zout
Blancheer verse druivenbladen 20 minuten of gebruik bladeren uit glas en spoel die goed af. Kook rijst. Sauteer bosuitjes met geplet knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Meng deze bereiding met de rijst, rozijntjes en kruidenmengeling. Leg de bladeren met de nerf naar boven en de steel naar jou gericht op het werkblad. Schep een lepel vulling ter hoogte van de steel, vouw de zijkanten in, rol ze op en schik ze in een kookpan. Laat geen open ruimte bestaan. Besprenkel met olie en citroensap, voeg groentenbouillon toe en laat 30 minuten sudderen. Voor de saus: klop 2 eieren los met het sap van 1 citroen. Meng met een lepel bloem en voeg daarna, onder voortdurend kloppen, au bain marie de hete bouillon lepelgewijs toe. Blijf kloppen tot de gewenste sausdikte bereikt is. Serveer de uitgelekte dolmades warm overgoten met saus en afgewerkt met een beetje van de verse kruidenmengeling.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Dolmadakia

avgolemono -

gevulde

druivenbladeren

druivenbladeren olijfolie Saus: groentenbouillon  eieren  bloem  citroen            
Vulling: rundergehakt  lange korrel rijst knoflook rozijntjes  gehakte geroosterde pijnboompitjes  gesnipperde bosuitjes  peterselie, dille en munt, gehakt en vermengd  boter  peper & zout
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Blancheer verse druivenbladen 20 minuten of gebruik bladeren uit glas en spoel die goed af. Kook rijst. Sauteer bosuitjes met geplet knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Meng deze bereiding met de rijst, rozijntjes en kruidenmengeling. Leg de bladeren met de nerf naar boven en de steel naar jou gericht op het werkblad. Schep een lepel vulling ter hoogte van de steel, vouw de zijkanten in, rol ze op en schik ze in een kookpan. Laat geen open ruimte bestaan. Besprenkel met olie en citroensap, voeg groentenbouillon toe en laat 30 minuten sudderen. Voor de saus: klop 2 eieren los met het sap van 1 citroen. Meng met een lepel bloem en voeg daarna, onder voortdurend kloppen, au bain marie de hete bouillon lepelgewijs toe. Blijf kloppen tot de gewenste sausdikte bereikt is. Serveer de uitgelekte dolmades warm overgoten met saus en afgewerkt met een beetje van de verse kruidenmengeling.
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN