google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
ui knoflook olijfolie lams- of rundsgehakt vloeiende bloem boter groentebouillon witte wijn tomatenpuree  
ei peterselie aubergine aardappel feta Parmesan Griekse kruidenmix voor moussaka
Stoof gesnipperde ui met geplette knoflook in olijfolie en voeg het gehakt toe. Bak tot het vlees korrelig is. Voeg tomatenpuree, witte wijn en de kruidenmix toe en laat dit sudderen. Maak een roux met boter en bloem. Voeg groentebouillon toe tot een dikke bechamel. Meng met geraspte feta. Meng drie eetlepels bechamel met een ei, gesnipperde peterselie en wat geraspte feta en roer dit door de vleessaus. Snijd een gekookte aardappel in schijfjes en bak ze bruin in boter. Snijd een aubergine in schijven en bak ze goudbruin in olijfolie.

Moussaka 

In een ovenschotel: een laag gebakken aardappelen, vleessaus, gebakken aubergine (herhalen indien de diepte van de schotel het toelaat). Dek af met bechamel en geraspte fetakaas en zet het 30- 40 minuten in de oven op 185°C. Foto: in deze versie werden geen aardappelen gebruikt. Dat maakt het gerechtje lichter en met minder koolhydraten.
Moussaka

LEKKER ETEN THUIS

ui knoflook olijfolie lams- of rundsgehakt vloeiende bloem boter groentebouillon witte wijn tomatenpuree        
ei peterselie aubergine aardappel feta Parmesan Griekse kruidenmix voor moussaka
Stoof gesnipperde ui met geplette knoflook in olijfolie en voeg het gehakt toe. Bak tot het vlees korrelig is. Voeg tomatenpuree, witte wijn en de kruidenmix toe en laat dit sudderen. Maak een roux met boter en bloem. Voeg groentebouillon toe tot een dikke bechamel. Meng met geraspte feta. Meng drie eetlepels bechamel met een ei, gesnipperde peterselie en wat geraspte feta en roer dit door de vleessaus. Snijd een gekookte aardappel in schijfjes en bak ze bruin in boter. Snijd een aubergine in schijven en bak ze goudbruin in olijfolie.
In een ovenschotel: een laag gebakken aardappelen, vleessaus, gebakken aubergine (herhalen indien de diepte van de schotel het toelaat). Dek af met bechamel en geraspte fetakaas en zet het 30-40 minuten in de oven op 185°C. Foto: in deze versie werden geen aardappelen gebruikt. Dat maakt het gerechtje lichter en met minder koolhydraten.
Bouquet Webmagazine over gezond eten met een goed geweten  garni