google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
Bestuif het vlees met bloem en bak het rondom bruin in olijfolie. Snijd de ui in halve maantjes en sauteer ze in wat olijfolie tot ze bijna kleuren. Snijd de rode paprika op ringetjes en hak het knoflook. Snijd de wortelen en de selder. Ontvel de tomaten. Dat doe je door ze bovenaan kruislings in te snijden en ze op een vork, een vijftiental seconden in kokend water te leggen. Koel af onder de kraan en haal de pel eraf. Vierendeel de tomaten.
lamsschouder vloeiende bloem olijfolie uien rode paprika knoflook wortelen    
selder tomaten kekererwten lamsfond pijnboompitjes couscousgraan harissa

Tajine van lamsschouder

 

Voeg nu de groenten, de kekererwten, het vlees en de kruiden samen in de tajine. Giet er lamsfond bij en meng alles goed. Rooster de pijnboompitjes, maar hou ze apart. Laat 3 uur sudderen op zachte temperatuur. Dien op met couscousgraan, geroosterde pitjes en harissa.
Tajine van lamsschouder

LEKKER ETEN THUIS

Bestuif het vlees met bloem en bak het rondom bruin in olijfolie. Snijd de ui in halve maantjes en sauteer ze in wat olijfolie tot ze bijna kleuren. Snijd de rode paprika op ringetjes en hak het knoflook. Snijd de wortelen en de selder. Ontvel de tomaten. Dat doe je door ze bovenaan kruislings in te snijden en ze op een vork, een vijftiental seconden in kokend water te leggen. Koel af onder de kraan en haal de pel eraf. Vierendeel de tomaten.
lamsschouder vloeiende bloem olijfolie uien rode paprika knoflook wortelen    
selder tomaten kekererwten lamsfond pijnboompitjes couscousgraan harissa
Voeg nu de groenten, de kekererwten, het vlees en de kruiden samen in de tajine. Giet er lamsfond bij en meng alles goed. Rooster de pijnboompitjes, maar hou ze apart. Laat 3 uur sudderen op zachte temperatuur. Dien op met couscousgraan, geroosterde pitjes en harissa.
Bouquet Webmagazine over gezond eten met een goed geweten  garni