google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Arroz con pollo al ajillo    

kip rode paprika kippenfond ui knoflook olijfolie pimente platte peterselie paprikapoeder witte wijn brandy paëllarijst gebakken spekjes saffraan  
oregano tijm marjolein chorizo pata negra gekookte hamblokjes groene tuinbonen Spaans pepertje doperwtjes gedroogde tomaten    
Snijd de paprika’s op dobbelsteentjes en bak ze met wat gesnipperde ui, look en gehakte peterselie. Zet de bereiding weg. Wrijf de kippendelen in met zacht paprikapoeder en bak ze in olijfolie aan tot lichtbruin. Leg de uitgelekte kip daarna  in een pan en overgiet met de kippenfond, wijn, een scheut brandy en de paprikabereiding. Laat afwisselend met en zonder deksel op een zacht vuur stoven tot de kip gaar is. Haal de kip uit de pan en laat de saus verder inkoken. Bak de rijst in olijfolie aan in de paëllapan. Overgiet met kleine porties witte wijn en kippenfond onder voortdurend roeren. Doe er oregano, tijm en marjolein bij. Doe er vervolgens alle overige ingrediënten bij en roer tot de rijst gaar is. Dien op in een paellapan met de saus apart in een kommetje. Garneer eventueel met peterselie, gedroogde tomatenpartjes en enkele kleine Spaanse pepertjes.  
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Arroz con pollo al

ajillo    

kip rode paprika kippenfond ui knoflook olijfolie pimente platte peterselie paprikapoeder witte wijn brandy paëllarijst gebakken spekjes saffraan  
oregano tijm marjolein chorizo pata negra gekookte hamblokjes groene tuinbonen Spaans pepertje doperwtjes gedroogde tomaten    
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Snijd de paprika’s op dobbelsteentjes en bak ze met wat gesnipperde ui, look en gehakte peterselie. Zet de bereiding weg. Wrijf de kippendelen in met zacht paprikapoeder en bak ze in olijfolie aan tot lichtbruin. Leg de uitgelekte kip daarna  in een pan en overgiet met de kippenfond, wijn, een scheut brandy en de paprikabereiding. Laat afwisselend met en zonder deksel op een zacht vuur stoven tot de kip gaar is. Haal de kip uit de pan en laat de saus verder inkoken. Bak de rijst in olijfolie aan in de paëllapan. Overgiet met kleine porties witte wijn en kippenfond onder voortdurend roeren. Doe er oregano, tijm en marjolein bij. Doe er vervolgens alle overige ingrediënten bij en roer tot de rijst gaar is. Dien op in een paellapan met de saus apart in een kommetje. Garneer eventueel met peterselie, gedroogde tomatenpartjes en enkele kleine Spaanse pepertjes.
Made by Belgisch Koken
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN