google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Coq au vin    

kip rode wijn champignons boter spekjes gevogeltefond aalbessengelei    
ui zilveruitjes knoflook verse tijm verse rozemarijn laurier peper & zout peterselie    
Bak spekjes, zilveruitjes, grof gesneden ui, champignons en geplet knoflook elk afzonderlijk in wat boter. Zet koel weg in aparte schaaltjes. Bak de stukken kip aan, aan alle kanten. Breng op smaak met peper en zout. Leg ze in een grote stoofpot met takjes rozemarijn en tijm en een paar blaadjes laurier. Overgiet met wijn en gevogeltefond, tot de kip bedekt is. Laat sudderen op een laag vuur tot de kip gaar is. Dat kan een uurtje duren. Controleer regelmatig de garing. Verwijder de kip en zeef de inhoud van de stoofpot. Draai het vuur hoog, en laat het gezeefde vocht met een paar lepels aalbessengelei inkoken tot sausdikte. Zet het vuur lager, doe de saus glanzen met plakjes koude boter. Doe de kip en de andere bereidingen in de saus en warm ze terug op. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Werk af met gehakte peterselie.  
Op de foto: in deze meer feestelijke versie werden enkel stukken kippenwit zonder vel en kippendijen zonder vel of bot gebruikt. Zo vermijd je tafelafval en kom je tegemoet aan je gasten die niet houden van vel en botten in hun eten. Het gerechtje wordt gepresenteerd met lintfrietjes. Die maak je door een volledige ongeschilde aardappel door de spiraalschiller te duwen. De aardappellinten bak je tweemaal op 150°C. Let goed op de kleur van de linten tijdens het frituren. Die moet goudbruin blijven. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout. Bak individuele porties, want de gefrituurde linten klitten in mekaar en zijn nog moeilijk te scheiden zonder te breken.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Coq au vin    

kip rode wijn champignons boter spekjes gevogeltefond aalbessengelei    
ui zilveruitjes knoflook verse tijm verse rozemarijn laurier peper & zout peterselie    
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Bak spekjes, zilveruitjes, grof gesneden ui, champignons en geplet knoflook elk afzonderlijk in wat boter. Zet koel weg in aparte schaaltjes. Bak de stukken kip aan, aan alle kanten. Breng op smaak met peper en zout. Leg ze in een grote stoofpot met takjes rozemarijn en tijm en een paar blaadjes laurier. Overgiet met wijn en gevogeltefond, tot de kip bedekt is. Laat sudderen op een laag vuur tot de kip gaar is. Dat kan een uurtje duren. Controleer regelmatig de garing. Verwijder de kip en zeef de inhoud van de stoofpot. Draai het vuur hoog, en laat het gezeefde vocht met een paar lepels aalbessengelei inkoken tot sausdikte. Zet het vuur lager, doe de saus glanzen met plakjes koude boter. Doe de kip en de andere bereidingen in de saus en warm ze terug op. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Werk af met gehakte peterselie.
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN