google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Kipsaté met pindasaus

kip rijst, frietjes of noedels verse koriander geraspte gember komijnpoeder kurkuma chilipepertje knoflook ongezouten pinda’s tomatenconcentraat kokosmelk ui sojasaus bastaardsuiker limoensap arachideolie peper & zout
Maak eerst de saus. Bak een gesneden ui met geperst knoflook in arachideolie. Doe dit samen met de geroosterde pinda’s, geraspte gember, een chilipepertje zonder zaadjes, een schepje tomatenconcentraat en verse koriander in de blender en mix tot een stevige pasta.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Schep die in een kookpannetje en voeg op laag vuur voldoende kokosmelk toe om de gewenste consistentie te bereiken. Breng de saus op smaak met komijnpoeder, peper en zout uit de molen, een scheutje sojasaus, een scheutje limoensap en bastaardsuiker, naargelang het eindproduct meer of minder zoet moet zijn. Voeg wat kurkuma toe voor een intensere kleur. Als hobbykok kan je experimenteren met de verhoudingen van de ingrediënten om je eigen recept te ontwikkelen. Maak spiesjes met op kubusjes gesneden kippenwit. Bak of gril ze en serveer met de opgewarmde saus. Hier wordt deze delicatesse geserveerd met sojascheuten, noedels met een eitje en een fris slaatje.

Kipsaté met pindasaus

               
kip rijst, frietjes of noedels verse koriander geraspte gember komijnpoeder kurkuma chilipepertje knoflook ongezouten pinda’s tomatenconcentraat
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Maak eerst de saus. Bak een gesneden ui met geperst knoflook in arachideolie. Doe dit samen met de geroosterde pinda’s, geraspte gember, een chilipepertje zonder zaadjes, een schepje tomatenconcentraat en verse koriander in de blender en mix tot een stevige pasta. Schep die in een kookpannetje en voeg op laag vuur voldoende kokosmelk toe om de gewenste consistentie te bereiken. Breng de saus op smaak met komijnpoeder, peper en zout uit de molen, een scheutje sojasaus, een scheutje limoensap en bastaardsuiker, naargelang het eindproduct meer of minder zoet moet zijn. Voeg wat kurkuma toe voor een intensere kleur. Als hobbykok kan je experimenteren met de verhoudingen van de ingrediënten om je eigen recept te ontwikkelen. Maak spiesjes met op kubusjes gesneden kippenwit. Bak of gril ze en serveer met de opgewarmde saus. Hier wordt deze delicatesse geserveerd met sojascheuten, noedels met een eitje en een fris slaatje.
kokosmelk ui sojasaus bastaardsuiker limoensap arachideolie peper & zout
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN