google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Pijlinktvisjes ‘Amalfi’

pijlinktvissen vers wit broodkruim courgette zongedroogde tomaten platte peterselie knoflook groene olijven biocitroen kappertjes ei peper & zout olijfolie witte wijn
De saus: tomatenpulp selder courgette kleine worteltjes ui knoflook kappertjes doperwtjes peper & zout balsamico-azijn
Kuis de inktvisjes. Snijd er eentje in fijne stukjes en meng met broodkruim, in brunoise gesneden courgette, gesnipperde gedroogde tomaatjes, gehakte peterselie, geplet knoflook, gehakte olijven, citroenrasp en kappertjes. Roer een ei en een scheut olijfolie door dit mengsel en kneed het goed. Breng op smaak met peper en zout. Vul de inktvisjes en sluit ze af met cocktailprikkers. Vet een ovenschaal in, leg de inktvisjes erin, overgiet met witte wijn, besprenkel met olie en citroensap, dek af met alufolie en laat 40
minuten garen in een oven op 185°C. Overgiet een paar keer met braadvocht. Maak ondertussen een saus van tomatenpulp met gesneden selder, courgette, ui, knoflook, kleine worteltjes, kappertjes en doperwtjes. Kruid met peper, zout en witte balsamico. Op het bord: je kan de inktvisjes in z’n geheel opdienen of op ringen gesneden. Dien op in een diep bord gevuld met de saus.

LEKKER ETEN THUIS

Pijlinktvisjes ‘Amalfi’
pijlinktvissen vers wit broodkruim courgette zongedroogde tomaten platte peterselie knoflook groene olijven biocitroen kappertjes ei peper & zout olijfolie witte wijn
De saus: tomatenpulp selder courgette kleine worteltjes ui knoflook kappertjes doperwtjes peper & zout balsamico-azijn
Kuis de inktvisjes. Snijd er eentje in fijne stukjes en meng met broodkruim, in brunoise gesneden courgette, gesnipperde gedroogde tomaatjes, gehakte peterselie, geplet knoflook, gehakte olijven, citroenrasp en kappertjes. Roer een ei en een scheut olijfolie door dit mengsel en kneed het goed. Breng op smaak met peper en zout. Vul de inktvisjes en sluit ze af met cocktailprikkers. Vet een ovenschaal in, leg de inktvisjes erin, overgiet met witte wijn, besprenkel met olie en citroensap, dek af met alufolie en laat 40
minuten garen in een oven op 185°C. Overgiet een paar keer met braadvocht. Maak ondertussen een saus van tomatenpulp met gesneden selder, courgette, ui, knoflook, kleine worteltjes, kappertjes en doperwtjes. Kruid met peper, zout en witte balsamico. Op het bord: je kan de inktvisjes in z’n geheel opdienen of op ringen gesneden. Dien op in een diep bord gevuld met de saus.
Bouquet Webmagazine over gezond eten met een goed geweten  garni