google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Griekse salade

komkommer rode paprika gesneden trostomaatjes ui in ringen gesneden kalamata-olijven gedroogde oregano feta            
platte peterselie olijfolie witte balsamico peper en zout kappertjes en knoflook (facultatief)
Dit is een klassieke samenstelling van deze salade met rode paprika's, in flinterdunne schijfjes gesneden, een komkommer in de lengte in 4 gedeeld, de zaadlijsten weggesneden en het vruchtvlees in dobbelsteentjes gesneden. Daarbij uiringen, kalamata-olijven, oregano, peper, zout, olijfolie en witte balsamico-azijn, in 2 gedeelde kerstomaatjes, gesnipperde bladpeterselie. In Griekenland wordt dit gerechtje afgewerkt met blokjes fetakaas, in Bulgarije, waar dit schoteltje "shopska salade" heet, wordt de kaas geraspt op het afgewerkte bord gestrooid. Zoals hier op de foto. Kappertjes en gehakt knoflook kan je toevoegen, maar het hoeft niet.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Griekse salade

komkommer rode paprika gesneden trostomaatjes ui in ringen gesneden kalamata-olijven gedroogde oregano feta            
platte peterselie olijfolie witte balsamico peper en zout kappertjes en knoflook (facultatief)
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Dit is een klassieke samenstelling van deze salade met rode paprika's, in flinterdunne schijfjes gesneden, een komkommer in de lengte in 4 gedeeld, de zaadlijsten weggesneden en het vruchtvlees in dobbelsteentjes gesneden. Daarbij uiringen, kalamata-olijven, oregano, peper, zout, olijfolie en witte balsamico-azijn, in 2 gedeelde kerstomaatjes, gesnipperde bladpeterselie. In Griekenland wordt dit gerechtje afgewerkt met blokjes fetakaas, in Bulgarije, waar dit schoteltje "shopska salade" heet, wordt de kaas geraspt op het afgewerkte bord gestrooid. Zoals hier op de foto. Kappertjes en gehakt knoflook kan je toevoegen, maar het hoeft niet.
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN