google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
konijn graanmosterd witte wijn sjalot knoflook tijm  
kippenbouillon peper & zout boter vloeiende bloem room
Bestuif de stukken konijn met bloem. Kruid ze met peper en zout. Bak ze langs alle kanten bruin. Stoof gehakte sjalotjes met geplette teentjes knoflook in verse boter. Voeg graanmosterd toe, laat even bakken en doe er dan ruim voldoende witte wijn bij en een blokje kippenbouillon. Giet de bereiding in een ovenbestendige casserolle en doe er takjes verse tijm bij. Leg de stukken konijn in de saus en wentel ze er goed in.

Konijn met witte wijn

en mosterdroomsaus

Zet de schotel ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 185°C. Controleer na 45 minuten even de garing. Het vlees is klaar als het zacht is en gemakkelijk los komt van het been. Haal het konijn uit de saus en zet afgedekt weg. Giet de saus in een gewoon kookpotje, voeg room toe en laat inkoken tot sausdikte, of bind de saus met wat maïzena. Dien op met een aardappelbereiding en groenten naar keuze. Hier, op foto: met kroketjes en gebakken witloofstronkjes.
Konijn met witte wijn en mosterdroomsaus

LEKKER ETEN THUIS

konijn graanmosterd witte wijn sjalot knoflook tijm              
kippenbouillon peper & zout boter vloeiende bloem room
Bestuif de stukken konijn met bloem. Kruid ze met peper en zout. Bak ze langs alle kanten bruin. Stoof gehakte sjalotjes met geplette teentjes knoflook in verse boter. Voeg graanmosterd toe, laat even bakken en doe er dan ruim voldoende witte wijn bij en een blokje kippenbouillon. Giet de bereiding in een ovenbestendige casserolle en doe er takjes verse tijm bij. Leg de stukken konijn in de saus en wentel ze er goed in.
Zet de schotel ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 185°C. Controleer na 45 minuten even de garing. Het vlees is klaar als het zacht is en gemakkelijk los komt van het been. Haal het konijn uit de saus en zet afgedekt weg. Giet de saus in een gewoon kookpotje, voeg room toe en laat inkoken tot sausdikte, of bind de saus met wat maïzena. Dien op met een aardappelbereiding en groenten naar keuze. Hier, op foto: met kroketjes en gebakken witloofstronkjes.
Bouquet Webmagazine over gezond eten met een goed geweten  garni