google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Konijn met witte wijn en mosterdroomsaus

konijn graanmosterd witte wijn sjalot knoflook tijm  
kippenbouillon peper & zout boter vloeiende bloem room
Bestuif de stukken konijn met bloem. Kruid ze met peper en zout. Bak ze langs alle kanten bruin. Stoof gehakte sjalotjes met geplette teentjes knoflook in verse boter. Voeg graanmosterd toe, laat even bakken en doe er dan ruim voldoende witte wijn bij en een blokje kippenbouillon. Giet de bereiding in een ovenbestendige casserolle en doe er takjes verse tijm bij. Leg de stukken konijn in de saus en wentel ze er goed in. Zet de schotel ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 185°C. Controleer na 45 minuten even de garing. Het vlees is klaar als het zacht is en gemakkelijk los komt van het been. Haal het konijn uit de saus en zet afgedekt weg. Giet de saus in een gewoon kookpotje, voeg room toe en laat inkoken tot sausdikte, of bind de saus met wat maïzena. Dien op met een aardappelbereiding en groenten naar keuze. Hier, op foto: met kroketjes en gebakken witloofstronkjes.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Konijn met witte

wijn en

mosterdroomsaus

konijn graanmosterd witte wijn sjalot knoflook tijm      
kippenbouillon peper & zout boter vloeiende bloem room
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Bestuif de stukken konijn met bloem. Kruid ze met peper en zout. Bak ze langs alle kanten bruin. Stoof gehakte sjalotjes met geplette teentjes knoflook in verse boter. Voeg graanmosterd toe, laat even bakken en doe er dan ruim voldoende witte wijn bij en een blokje kippenbouillon. Giet de bereiding in een ovenbestendige casserolle en doe er takjes verse tijm bij. Leg de stukken konijn in de saus en wentel ze er goed in. Zet de schotel ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 185°C. Controleer na 45 minuten even de garing. Het vlees is klaar als het zacht is en gemakkelijk los komt van het been. Haal het konijn uit de saus en zet afgedekt weg. Giet de saus in een gewoon kookpotje, voeg room toe en laat inkoken tot sausdikte, of bind de saus met wat maïzena. Dien op met een aardappelbereiding en groenten naar keuze. Hier, op foto: met kroketjes en gebakken witloofstronkjes.
Made by Belgisch Koken
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN