google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Minestrone

Borlottibonen uit blik groene kool  selder  ui  knoflook pancetta  ontvelde tomaten  platte peterselie  runderbouillon  wortelen raapjes   
aardappelen  courgettes doperwten  tomatenpuree  soeppasta  rode wijn  Parmezaan  peper & zout  olijfolie
Bak gesnipperde ui en geplet knoflook in olie. Doe deze bereiding in een soepketel samen met de tomaten, gesneden selder, gesneden groene kool, uitgelekte bonen, wortelblokjes, in blokken gesneden raapjes, diepvries doperwten, tomatenpuree, bouillon, een glas rode wijn en water. Laat een goede 20 minuten sudderen. Doe er tot slot aardappelblokjes bij, grofgesneden courgette, gehakte peterselie en een handvol soeppasta. Laat de soep sudderen tot alle ingrediënten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de pancetta in reepjes, bak die krokant in olijfolie. Roer ze voor het opdienen door de soep. Serveer met geraspte Parmezaan in potje apart. Variant: warme minestrone is een winterse maaltijdsoep. Er zijn verscheidene streekeigen varianten (Genovese, Milanese, Napoletana, …). In dit recept kan je de aardappelen weglaten en de pancetta apart serveren, voor een ‘light’-versie die dieetvriendelijker is.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Minestrone

Borlottibonen uit blik groene kool  selder  ui  knoflook pancetta  ontvelde tomaten  platte peterselie  runderbouillon  wortelen raapjes   
aardappelen  courgettes doperwten  tomatenpuree  soeppasta  rode wijn  Parmezaan  peper & zout  olijfolie
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Bak gesnipperde ui en geplet knoflook in olie. Doe deze bereiding in een soepketel samen met de tomaten, gesneden selder, gesneden groene kool, uitgelekte bonen, wortelblokjes, in blokken gesneden raapjes, diepvries doperwten, tomatenpuree, bouillon, een glas rode wijn en water. Laat een goede 20 minuten sudderen. Doe er tot slot aardappelblokjes bij, grofgesneden courgette, gehakte peterselie en een handvol soeppasta. Laat de soep sudderen tot alle ingrediënten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de pancetta in reepjes, bak die krokant in olijfolie. Roer ze voor het opdienen door de soep. Serveer met geraspte Parmezaan in potje apart. Variant: warme minestrone is een winterse maaltijdsoep. Er zijn verscheidene streekeigen varianten (Genovese, Milanese, Napoletana, …). In dit recept kan je de aardappelen weglaten en de pancetta apart serveren, voor een ‘light’-versie die dieetvriendelijker is.
Made by Belgisch Koken
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN