google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Stoofpotje van lam met rozemarijn

Lamsstoofvlees verse knoflook rode ui sjalotjes jonge worteltjes gepelde tomaten lamsfond rode wijn blokje groentenbouillon              
verse tijm verse rozemarijn laurier verse basilicum vloeiende bloem olijfolie peper en zout zoete aardappelen ganzenvet kruidenzout
Dit is geen Noord-Afrikaans recept, maar toch gebeurt de bereiding in een tajine. Hier werd gekozen voor een elektrisch apparaat. Dit heeft het enorme voordeel dat enkel de bereidingstijd gecontroleerd moet worden en niet de temperatuur. Reken voor dit gerechtje op 2 ½ uur. Bestuif de stukken lamsstoofvlees met vloeiende bloem en schroei ze rondom dicht in olijfolie. Doe in schijven gesneden verse knoflookbollen, ringen van rode ui, gesnipperde sjalot, gesneden jonge worteltjes en gepelde tomaten in de tajine. Doe het lamsvlees erbij, kruid met verse tijm, rozemarijn, laurier, een blokje groentebouillon, peper en zout. Overgiet met lamsfond, een glas rode wijn en een beetje water. Controleer na 2 uur of het vlees gaar is en laat indien nodig verder pruttelen. Voeg kort voor het einde van de gaartijd verse basilicum toe. Serveer met een aardappelbereiding naar keuze, of zoals hier, met in ganzenvet gebakken zoete aardappel gekruid met kruidenzout.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Stoofpotje van lam

met rozemarijn

Lamsstoofvlees verse knoflook rode ui sjalotjes jonge worteltjes gepelde tomaten lamsfond rode wijn blokje groentenbouillon              
verse tijm verse rozemarijn laurier verse basilicum vloeiende bloem olijfolie peper en zout zoete aardappelen ganzenvet kruidenzout
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Dit is geen Noord-Afrikaans recept, maar toch gebeurt de bereiding in een tajine. Hier werd gekozen voor een elektrisch apparaat. Dit heeft het enorme voordeel dat enkel de bereidingstijd gecontroleerd moet worden en niet de temperatuur. Reken voor dit gerechtje op 2 ½ uur. Bestuif de stukken lamsstoofvlees met vloeiende bloem en schroei ze rondom dicht in olijfolie. Doe in schijven gesneden verse knoflookbollen, ringen van rode ui, gesnipperde sjalot, gesneden jonge worteltjes en gepelde tomaten in de tajine. Doe het lamsvlees erbij, kruid met verse tijm, rozemarijn, laurier, een blokje groentebouillon, peper en zout. Overgiet met lamsfond, een glas rode wijn en een beetje water. Controleer na 2 uur of het vlees gaar is en laat indien nodig verder pruttelen. Voeg kort voor het einde van de gaartijd verse basilicum toe. Serveer met een aardappelbereiding naar keuze, of zoals hier, met in ganzenvet gebakken zoete aardappel gekruid met kruidenzout.
Made by Belgisch Koken
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN