google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Orloffgebraad met witloofroom

varkensgebraad sneetjes belegen kaas sneetjes Cheddar gekookte ham Gruyère Parmedas boter  
peper en zout witloof uit volle grond uien scheut Madeirawijn room Worchestershiresaus
Kruid het gebraad met peper en zout en bak het aan alle kanten bruin in een pan. Leg het in een ovenschotel en zet het 30 tot 40 minuten onder deksel in een oven voorverwarmd op 185°C. Neem het gebraad uit de schotel en laat het afgedekt met folie een paar minuten rusten. Snijd het gebraad nu in dikke plakken. Neem een ovale ovenschaal en schik daarin afwisselend een lap gebraad, een ‘enveloppe’ van gekookte ham, belegen kaas en cheddar. Overgiet met het gezeefde braadvocht Beleg de bovenkant met geraspte Gruyère en Parmesan en zet nog 20 minuten in de oven, waarvan de laatste onder de grill. Witloofroom: doe fijn gesneden witloof in de stoofpot met wat boter. Stoof samen met gesneden uien. Schenk er een flinke scheut Madeira bij. Roer en giet er even later de room bij.  Laat de saus minstens 5 minuten pruttelen op een zacht vuur. Proef en kruid de witloofroom met wat peper en een beetje zout. Doe er een scheutje Worchestershiresaus bij voor wat meer pit. Op foto wordt dit gerechtje afgewerkt met gebakken aardappeltjes.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Orloffgebraad met

witloofroom

varkensgebraad sneetjes belegen kaas sneetjes Cheddar gekookte ham Gruyère Parmedas boter      
peper en zout witloof uit volle grond uien scheut Madeirawijn room Worchestershiresaus
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Kruid het gebraad met peper en zout en bak het aan alle kanten bruin in een pan. Leg het in een ovenschotel en zet het 30 tot 40 minuten onder deksel in een oven voorverwarmd op 185°C. Neem het gebraad uit de schotel en laat het afgedekt met folie een paar minuten rusten. Snijd het gebraad nu in dikke plakken. Neem een ovale ovenschaal en schik daarin afwisselend een lap gebraad, een ‘enveloppe’ van gekookte ham, belegen kaas en cheddar. Overgiet met het gezeefde braadvocht Beleg de bovenkant met geraspte Gruyère en Parmesan en zet nog 20 minuten in de oven, waarvan de laatste onder de grill. Witloofroom: doe fijn gesneden witloof in de stoofpot met wat boter. Stoof samen met gesneden uien. Schenk er een flinke scheut Madeira bij. Roer en giet er even later de room bij.  Laat de saus minstens 5 minuten pruttelen op een zacht vuur. Proef en kruid de witloofroom met wat peper en een beetje zout. Doe er een scheutje Worchestershiresaus bij voor wat meer pit. Op foto wordt dit gerechtje afgewerkt met gebakken aardappeltjes.
Made by Belgisch Koken
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN