google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Paella

kippenborstfilets drumsticks (of kippenboutjes) zeeduivel (of vaste witvis) inktvis mosselen ui tijgergamba’s diepzeegarnalen spekblokjes gekookte ham citroen peterselie knoflook            
tomaten langoustines ronde Spaanse rijst saffraan paprika groene erwtjes olijfolie witte wijn peper & zout paprikapoeder kipbouillon visbouillon cayennepeper
Bereiding: Kuis de mosselen en kook ze in een beetje visbouillon. Haal de helft van de mosselen uit de schelp en bewaar beiden afgedekt. Snijd de inktvisjes in ringen en bak kort in olie. Bak de kippenblokjes en drumsticks in olie. Bak de spekjes met de ham, knoflook, paprika’s en gesnipperde ui. Bak de tijgergarnalen en de rauwe langoustines in olijfolie met gehakt knoflook en gehakte peterselie. Zet afgedekt weg. Bak in een andere pan de rijst glanzend. Voeg toe: witte wijn, saffraan, cayennepeper, een snuifje zacht paprikapoeder en kippenbouillon. Roer goed en laat dan 20 minuten staan zonder roeren tot het vocht bijna weg is. In de paellapan: wanneer de rijst bijna gaar is, voeg dan de mosselen zonder schelp, de blokjes zeeduivel of andere witvis, de diepzeegarnalen en de inktvisringetjes toe. Daarna de hamblokjes, spek, kip, drumsticks en erwtjes. Garneer de paellapan met gehakte peterselie, de tijgergarnalen, langoustines, mosselen in de schelp en citroenpartjes. Voor een deluxe-versie, kan je halve gekookte kreeften op de paella leggen.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Voorbereiding: snijd de kipfilets in grote dobbelstenen. Snijd de gekookte ham in dobbelsteentjes. Snijd het spek in blokjes. Ontdoe de tijgergamba’s en de  diepzeegarnalen van poten en sprieten. Hak de uien. Ontvel de tomaten en verdeel in partjes. Snijd de paprika’s, hak knoflook, hak peterselie en verdeel de citroen in partjes. Maak kippenbouillon en visbouillon.

Paella

kippenborstfilets drumsticks (of kippenboutjes) zeeduivel (of vaste witvis) inktvis mosselen ui tijgergamba’s diepzeegarnalen spekblokjes gekookte ham citroen peterselie knoflook            
tomaten langoustines ronde Spaanse rijst saffraan paprika groene erwtjes olijfolie witte wijn peper & zout paprikapoeder kipbouillon visbouillon cayennepeper
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Voorbereiding: snijd de kipfilets in grote dobbelstenen. Snijd de gekookte ham in dobbelsteentjes. Snijd het spek in blokjes. Ontdoe de tijgergamba’s en de  diepzeegarnalen van poten en sprieten. Hak de uien. Ontvel de tomaten en verdeel in partjes. Snijd de paprika’s, hak knoflook, hak peterselie en verdeel de citroen in partjes. Maak kippenbouillon en visbouillon. Bereiding: Kuis de mosselen en kook ze in een beetje visbouillon. Haal de helft van de mosselen uit de schelp en bewaar beiden afgedekt. Snijd de inktvisjes in ringen en bak kort in olie. Bak de kippenblokjes en drumsticks in olie. Bak de spekjes met de ham, knoflook, paprika’s en gesnipperde ui. Bak de tijgergarnalen en de rauwe langoustines in olijfolie met gehakt knoflook en gehakte peterselie. Zet afgedekt weg. Bak in een andere pan de rijst glanzend. Voeg toe: witte wijn, saffraan, cayennepeper, een snuifje zacht paprikapoeder en kippenbouillon. Roer goed en laat dan 20 minuten staan zonder roeren tot het vocht bijna weg is. In de paellapan: wanneer de rijst bijna gaar is, voeg dan de mosselen zonder schelp, de blokjes zeeduivel of andere witvis, de diepzeegarnalen en de inktvisringetjes toe. Daarna de hamblokjes, spek, kip, drumsticks en erwtjes. Garneer de paellapan met gehakte peterselie, de tijgergarnalen, langoustines, mosselen in de schelp en citroenpartjes. Voor een deluxe-versie, kan je halve gekookte kreeften op de paella leggen.
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN