Paella
kippenborstfilets
drumsticks (of kippenboutjes)
zeeduivel (of vaste witvis)
inktvis
mosselen
ui
tijgergamba’s
diepzeegarnalen
spekblokjes
gekookte ham
citroen
peterselie
knoflook
tomaten
langoustines
ronde Spaanse rijst
saffraan
paprika
groene erwtjes
olijfolie
witte wijn
peper & zout
paprikapoeder
kipbouillon
visbouillon
cayennepeper
Bereiding: Kuis de mosselen en kook ze in een beetje visbouillon. Haal de helft
van de mosselen uit de schelp en bewaar beiden afgedekt. Snijd de inktvisjes in
ringen en bak kort in olie. Bak de kippenblokjes en drumsticks in olie. Bak de
spekjes met de ham, knoflook, paprika’s en gesnipperde ui. Bak de
tijgergarnalen en de rauwe langoustines in olijfolie met gehakt knoflook en
gehakte peterselie. Zet afgedekt weg. Bak in een andere pan de rijst glanzend.
Voeg toe: witte wijn, saffraan, cayennepeper, een snuifje zacht paprikapoeder
en kippenbouillon. Roer goed en laat dan 20 minuten staan zonder roeren tot
het vocht bijna weg is.
In de paellapan: wanneer de rijst bijna gaar is, voeg dan de mosselen zonder
schelp, de blokjes zeeduivel of andere witvis, de diepzeegarnalen en de
inktvisringetjes toe.
Daarna de hamblokjes, spek, kip, drumsticks en erwtjes.
Garneer de paellapan met gehakte peterselie, de tijgergarnalen, langoustines,
mosselen in de schelp en citroenpartjes. Voor een deluxe-versie, kan je halve
gekookte kreeften op de paella leggen.
Voorbereiding: snijd de kipfilets in grote dobbelstenen. Snijd
de gekookte ham in dobbelsteentjes. Snijd het spek in
blokjes. Ontdoe de tijgergamba’s en de diepzeegarnalen van
poten en sprieten. Hak de uien. Ontvel de tomaten en verdeel
in partjes. Snijd de paprika’s, hak knoflook, hak peterselie en
verdeel de citroen in partjes. Maak kippenbouillon en
visbouillon.