google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Parelhoen met jeneverbessen en grappa    

parelhoen Grappa salie pancetta jeneverbessen    
citroen olijfolie witte wijn peper & zout    
Snijd de pancetta in dunne reepjes en vermeng met gehakte salie, geplette jeneverbessen en een flinke scheut grappa. Vul de parelhoen met dit mengsel.  Bind lapjes pancetta vast rondom de parelhoen en leg het vlees in een ingeöliede ovenschotel. Besprenkel met citroensap en grof zeezout.  Leg het parelhoen op zijn zijde in de schotel en voeg olie, wijn en Grappa toe. Dek af en braad 20 minuten op 200°C. Leg het hoen op de andere zijde. Vul wijn en Grappa bij indien nodig en braad weer 20 minuten. Zet het hoen nu rechtop in de schotel en laat nog onafgedekt 40 minuten braden op 180°C. Neem het vlees uit de schotel en laat afgedekt rusten. Dien op met gezeefd braadvocht.   Serveer met papardelle en Parmezaan, behalve in de opbouw van een écht Italiaans meergangenmenu. Dan enkel met Parmezaan.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Parelhoen met

jeneverbessen en

grappa    

parelhoen Grappa salie pancetta jeneverbessen    
citroen olijfolie witte wijn peper & zout    
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Snijd de pancetta in dunne reepjes en vermeng met gehakte salie, geplette jeneverbessen en een flinke scheut grappa. Vul de parelhoen met dit mengsel.  Bind lapjes pancetta vast rondom de parelhoen en leg het vlees in een ingeöliede ovenschotel. Besprenkel met citroensap en grof zeezout.  Leg het parelhoen op zijn zijde in de schotel en voeg olie, wijn en Grappa toe. Dek af en braad 20 minuten op 200°C. Leg het hoen op de andere zijde. Vul wijn en Grappa bij indien nodig en braad weer 20 minuten. Zet het hoen nu rechtop in de schotel en laat nog onafgedekt 40 minuten braden op 180°C. Neem het vlees uit de schotel en laat afgedekt rusten. Dien op met gezeefd braadvocht.   Serveer met papardelle en Parmezaan, behalve in de opbouw van een écht Italiaans meergangenmenu. Dan enkel met Parmezaan.
Made by Belgisch Koken
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN