google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
aubergines lamsgehakt sjalot komijn knoflook kaneel olijfolie ouzo peterselie  
feta tomatenpuree bloem boter groentebouillon koriander basilicum Griekse oregano  
Stoof gesnipperde sjalot met geplet knoflook in wat olijfolie. Laat wat verse Griekse oregano en gehakte peterselie mee stoven. Bak het lamsgehakt tot losse korrels. Giet af, want het moet droog zijn. Voeg tomatenpuree toe en kruid met komijn, een snuifje kaneel, peper en zout. Snijd de aubergines in de lengte in schijven en bak ze halfgaar in olijfolie. Maak een roux en leng aan met groentebouillon tot bechamel. Doe er een flinke scheut ouzo bij en roer geraspte feta door de bechamel.

Moussaka van aubergine met lam

 

Opbouw: schijf aubergine, laagje gehakt, laagje bechamel,  laagje geraspte feta. Zet 10 minuten in de oven op 185°C voor het opdienen. Het gerechtje wordt op foto gepresenteerd met Griekse pasta en een tomatensausje met gehakte basilicum en koriander.
Moussaka van aubergine met lam   

LEKKER ETEN THUIS

aubergines lamsgehakt sjalot komijn knoflook kaneel olijfolie ouzo peterselie        
feta tomatenpuree bloem boter groentebouillon koriander basilicum Griekse oregano  
Stoof gesnipperde sjalot met geplet knoflook in wat olijfolie. Laat wat verse Griekse oregano en gehakte peterselie mee stoven. Bak het lamsgehakt tot losse korrels. Giet af, want het moet droog zijn. Voeg tomatenpuree toe en kruid met komijn, een snuifje kaneel, peper en zout. Snijd de aubergines in de lengte in schijven en bak ze halfgaar in olijfolie. Maak een roux en leng aan met groentebouillon tot bechamel. Doe er een flinke scheut ouzo bij en roer geraspte feta door de bechamel.
Opbouw: schijf aubergine, laagje gehakt, laagje bechamel,  laagje geraspte feta. Zet 10 minuten in de oven op 185°C voor het opdienen. Het gerechtje wordt op foto gepresenteerd met Griekse pasta en een tomatensausje met gehakte basilicum en koriander.
Bouquet Webmagazine over gezond eten met een goed geweten  garni