google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Gratin met prei en gekookte ham

prei  tijm  ui  boter  gekookte ham  gemalen comté  peper & zout   
groentenbouillon room  bloem  nootmuskaat
Maak een roux. Leng aan met groentebouillon en room tot een lichte bechamel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Snijd de prei in ringen en bak ze in boter met in halve maantjes gesneden ajuin en geritste tijm. Snijd de ham op dobbelsteentjes. Meng de bechamel met de ham, de ui-prei en gemalen kaas. Schep de bereiding in een ingevette ovenschotel. Dek af met wat kaas en zet 25 minuten in de oven op 185°C. Zet op het laatst even onder de grill tot gegratineerd.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Gratin met prei en

gekookte ham

prei  tijm  ui  boter  gekookte ham  gemalen comté  peper & zout   
groentenbouillon room  bloem  nootmuskaat
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Maak een roux. Leng aan met groentebouillon en room tot een lichte bechamel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Snijd de prei in ringen en bak ze in boter met in halve maantjes gesneden ajuin en geritste tijm. Snijd de ham op dobbelsteentjes. Meng de bechamel met de ham, de ui-prei en gemalen kaas. Schep de bereiding in een ingevette ovenschotel. Dek af met wat kaas en zet 25 minuten in de oven op 185°C. Zet op het laatst even onder de grill tot gegratineerd.
Made by Belgisch Koken
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN