Bliny met zure
room, zalmeitjes en
kaviaar
Boekweitpannenkoekjes:
3 tl droge gist
3 el suiker
5 dl lauwe melk
25 g zachte boter
300 g boekweitmeel
200 g tarwemeel
2 eieren gesplitst
zout
175 g zure room
Andere:
bakboter
zalmeitjes
kaviaar
zure room
citroenschijfjes
LEKKER ETEN THUIS
GEZOND, AFWISSELEND
EN EIGENTIJDS
De pannenkoekjes: laat gist en 2 el suiker in 1 dl
lauw water in volume verdubbelen. Roer 2,5 dl
melk met 1 el suiker en de boter door het
gistmengsel.
Voeg boekweitmeel toe. Meng gedurende 10
minuten en laat dan 30 minuten rijzen. Meng 2,5
dl melk, tarwebloem, eigeel, zout en zure room
onder het deeg.
Laat 1 uur afgedekt rijzen. Klop de eiwitten stijf en
spatel ze onder het deeg. Bak het deeg in een
koekenpan zoals gewone pannenkoekjes.
Dien op met zalmeitjes, kaviaar, zure room en
citroenschijfjes.