google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Paascake    

75 g sultanrozijnen 4 el rum een potje saffraanpoeder 2,5 dl lauwe melk 1 zakje vanillesuiker 250 g poedersuiker 900 g bloem 3 pakjes droge gist 2 tl zout 1 tl vanille-extract  
10 eidooiers licht geklopt 250 g zachte boter 75 g fijngehakte geroosterde amandelen 50 g gemengde gekonfijte vruchtjes Glazuur: 250 g poedersuiker sap van 1 citroen    
Week de rozijnen in de rum. Laat uitlekken en voeg saffraan toe aan de rum. Meng melk, gist en suiker. Laat 3 minuten rusten. Doorroer dit goed en laat 10 minuten op een warme plek rijzen tot het volume verdubbeld is. Zeef 700 g bloem en 250 g poedersuiker met 2 tl zout. Maak een kuiltje en giet daarin het gistmengsel, vanille, eidooiers en saffraanrum. Roer tot een glad deeg. Voeg de 250 g boter in vlokjes toe en kneed tot een deegbal. Voeg bloem toe tijdens het kneden tot het deeg niet meer kleeft. Leg het deeg in een kom, dek af en laat 1 uur rijzen. Bestuif de amandelen, gekonfijt fruit en rozijnen met bloem en meng door het deeg. Neem een bakvorm van bij voorkeur 15 cm doorsnee en 18 cm hoog. Vet de bodem in en dek, de randen af met een rechthoek bakpapier, aan de binnenzijde ingevet. Schep het deeg in de vorm en laat nog 30 minuten rijzen. Bak 15 minuten in een oven op 200°C, dan nog 60 minuten op 175°C. Het deeg rijst boven de rand uit en er ontstaat een champignonvorm. Laat de cake wat afkoelen en haal zeer voorzichtig uit het blik. Maak glazuur van de poedersuiker, citroensap en 4 el koud water. Giet dit over de cake. Werk de top af met een rand gekonfijt fruit en geef daarmee ook in het midden de letters ‘XB’ vorm.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Paascake    

75 g sultanrozijnen 4 el rum een potje saffraanpoeder 2,5 dl lauwe melk 1 zakje vanillesuiker 250 g poedersuiker 900 g bloem 3 pakjes droge gist 2 tl zout 1 tl vanille-extract    
10 eidooiers licht geklopt 250 g zachte boter 75 g fijngehakte geroosterde amandelen 50 g gemengde gekonfijte vruchtjes Glazuur: 250 g poedersuiker sap van 1 citroen    
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Week de rozijnen in de rum. Laat uitlekken en voeg saffraan toe aan de rum. Meng melk, gist en suiker. Laat 3 minuten rusten. Doorroer dit goed en laat 10 minuten op een warme plek rijzen tot het volume verdubbeld is. Zeef 700 g bloem en 250 g poedersuiker met 2 tl zout. Maak een kuiltje en giet daarin het gistmengsel, vanille, eidooiers en saffraanrum. Roer tot een glad deeg. Voeg de 250 g boter in vlokjes toe en kneed tot een deegbal. Voeg bloem toe tijdens het kneden tot het deeg niet meer kleeft. Leg het deeg in een kom, dek af en laat 1 uur rijzen. Bestuif de amandelen, gekonfijt fruit en rozijnen met bloem en meng door het deeg. Neem een bakvorm van bij voorkeur 15 cm doorsnee en 18 cm hoog. Vet de bodem in en dek, de randen af met een rechthoek bakpapier, aan de binnenzijde ingevet. Schep het deeg in de vorm en laat nog 30 minuten rijzen. Bak 15 minuten in een oven op 200°C, dan nog 60 minuten op 175°C. Het deeg rijst boven de rand uit en er ontstaat een champignonvorm. Laat de cake wat afkoelen en haal zeer voorzichtig uit het blik. Maak glazuur van de poedersuiker, citroensap en 4 el koud water. Giet dit over de cake. Werk de top af met een rand gekonfijt fruit en geef daarmee ook in het midden de letters ‘XB’ vorm.
Made by Belgisch Koken
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN