google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Haantje op de wijze van Potenza - Pollo alla Potentina    

haantjes, panklaar olijfolie salie rozemarijn vleestomaten ui          
peperoncino basilicum Pecorino peterselie peper & zout witte wijn    
Bak de gehalveerde panklare haantjes rondom goudbruin in wat olijfolie, gekruid met peper en zout en zet ze even langs de kant. Snijd de uien op ringen. Bak ze glazig in wat olijfolie. Blus met witte wijn en doe er maximaal een tweetal onversneden gedroogde peperoncino bij. Kruid met gesnipperde salie, rozemarijn, peper en zout. Snijd ontvelde en uitgeholde tomaten in halvemaantjes en voeg ze toe. Neem een ruime ovenschotel, leg daarin een bodem van ui met tomaat. Leg daarop de halve haantjes. Vul verder aan met de rest van de groentenbereiding. Zet de ovenschotel onafgedekt een uurtjevoorverwarmde oven op 185°C. Onderweg nog wat water of wijn toevoegen indien nodig. Voeg op het laatste basilicum, gehakte peterselie en geschaafde Pecorino toe. Je kan dit gerechtje opdienen met een pasta naar keuze, maar het hoeft niet.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Haantje op de wijze

van Potenza - Pollo

alla Potentina    

haantjes, panklaar olijfolie salie rozemarijn vleestomaten ui          
peperoncino basilicum Pecorino peterselie peper & zout witte wijn    
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Bak de gehalveerde panklare haantjes rondom goudbruin in wat olijfolie, gekruid met peper en zout en zet ze even langs de kant. Snijd de uien op ringen. Bak ze glazig in wat olijfolie. Blus met witte wijn en doe er maximaal een tweetal onversneden gedroogde peperoncino bij. Kruid met gesnipperde salie, rozemarijn, peper en zout. Snijd ontvelde en uitgeholde tomaten in halvemaantjes en voeg ze toe. Neem een ruime ovenschotel, leg daarin een bodem van ui met tomaat. Leg daarop de halve haantjes. Vul verder aan met de rest van de groentenbereiding. Zet de ovenschotel onafgedekt een uurtjevoorverwarmde oven op 185°C. Onderweg nog wat water of wijn toevoegen indien nodig. Voeg op het laatste basilicum, gehakte peterselie en geschaafde Pecorino toe. Je kan dit gerechtje opdienen met een pasta naar keuze, maar het hoeft niet.
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN