google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Vitello tonnato - Kalfsvlees in tonijnsaus    

kalfsgebraad kippenbouillon wortel uien wit van prei kruidnagels tijm laurier zout & peper eierdooiers citroen      
arachideolie 200 g tonijn uit blik in eigen nat 3 zoute ansjovisfilets 2 eetlepels kookvocht (bouillon) 1 snuifje zeezout kappertjes rucola  
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Kies altijd voor vis met het label van de duurzame visvangst. Het garandeert dat de vis gevangen is met respect voor het milieu en de vispopulatie.
Snijd de groenten in grove stukken en doe ze samen met alle kruiden in de kippenbouillon. Breng de bouillon aan de kook, leg het stuk vlees erin en laat 45 minuten zacht koken. Haal het vlees uit de bouillon en laat het afgedekt afkoelen. Voor de tonnatosaus: de basis voor de tonijnsaus is een klassieke mayonaise. Mix de tonijn met de mayonaise tot een gladde saus. Voeg ansjovisfilets en kappertjes toe. Mix opnieuw, eventueel met wat kookvocht. Werk af met wat citroensap en kruiden. Snij het vlees in zeer dunne plakjes. Leg het in waaiervorm op de borden en oversaus. Werk af  met kappertjes en rucola.
Foto: een variant met kalkoengebraad. Even sappig, even lekker als je het op dezelfde wijze klaarmaakt: niet braden, wel pocheren.

Vitello tonnato -

Kalfsvlees in

tonijnsaus    

kalfsgebraad kippenbouillon wortel uien wit van prei kruidnagels tijm laurier zout & peper eierdooiers citroen          
arachideolie 200 g tonijn uit blik in eigen nat 3 zoute ansjovisfilets 2 eetlepels kookvocht (bouillon) 1 snuifje zeezout kappertjes rucola  
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Snijd de groenten in grove stukken en doe ze samen met alle kruiden in de kippenbouillon. Breng de bouillon aan de kook, leg het stuk vlees erin en laat 45 minuten zacht koken. Haal het vlees uit de bouillon en laat het afgedekt afkoelen. Voor de tonnatosaus: de basis voor de tonijnsaus is een klassieke mayonaise. Mix de tonijn met de mayonaise tot een gladde saus. Voeg ansjovisfilets en kappertjes toe. Mix opnieuw, eventueel met wat kookvocht. Werk af met wat citroensap en kruiden. Snij het vlees in zeer dunne plakjes. Leg het in waaiervorm op de borden en oversaus. Werk af  met kappertjes en rucola.
Made by Belgisch Koken
Foto: een variant met kalkoengebraad. Even sappig, even lekker als je het op dezelfde wijze klaarmaakt: niet braden, wel pocheren.
Kies altijd voor vis met het label van de duurzame visvangst. Het garandeert dat de vis gevangen is met respect voor het milieu en de vispopulatie.
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN