google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
kalfsgebraad kippenbouillon wortel uien wit van prei kruidnagels tijm laurier    
arachideolie 200 g tonijn uit blik in eigen nat 3 zoute ansjovisfilets 2 eetlepels kookvocht (bouillon) 1 snuifje zeezout kappertjes rucola zout & peper eierdooiers citroen  
Snijd de groenten in grove stukken en doe ze samen met alle kruiden in de kippenbouillon. Breng de bouillon aan de kook, leg het stuk vlees erin en laat 45 minuten zacht sudderen. Haal het vlees uit de bouillon en laat het afgedekt afkoelen. Voor de tonnatosaus: de basis voor de tonijnsaus is een klassieke mayonaise. Mix de tonijn met de mayonaise tot een gladde saus. Voeg ansjovisfilets en kappertjes toe. Mix opnieuw, eventueel met wat kookvocht. Werk af met wat citroensap en kruiden. Snij het vlees in zeer dunne plakjes. Leg het in waaiervorm op de borden en oversaus. Werk af  met kappertjes en rucola.
Foto boven: presentatie met gnocchi en geraspte Parmezaan. Een échte Italiaan zal hiervan gruwen, maar als hoofdschotel past het wel in ons Belgisch eetpatroon.

Vitello tonnato

Kalfsvlees in tonijnsaus

Kalfsvlees in tonijnsaus Vitello tonnato     
Foto boven: een variant met kalkoengebraad. Even sappig, even lekker als je het op dezelfde wijze klaarmaakt: niet braden, wel pocheren.
Foto boven: presentatie met gnocchi en geraspte Parmezaan. Een échte Italiaan zal hiervan gruwen, maar als hoofdschotel past het wel in ons Belgisch eetpatroon.

LEKKER ETEN THUIS

kalfsgebraad kippenbouillon wortel uien wit van prei kruidnagels tijm laurier          
arachideolie 200 g tonijn uit blik in eigen nat 3 zoute ansjovisfilets 2 eetlepels kookvocht (bouillon) 1 snuifje zeezout kappertjes rucola zout & peper eierdooiers citroen  
Snijd de groenten in grove stukken en doe ze samen met alle kruiden in de kippenbouillon. Breng de bouillon aan de kook, leg het stuk vlees erin en laat 45 minuten zacht sudderen. Haal het vlees uit de bouillon en laat het afgedekt afkoelen. Voor de tonnatosaus: de basis voor de tonijnsaus is een klassieke mayonaise. Mix de tonijn met de mayonaise tot een gladde saus. Voeg ansjovisfilets en kappertjes toe. Mix opnieuw, eventueel met wat kookvocht. Werk af met wat citroensap en kruiden. Snij het vlees in zeer dunne plakjes. Leg het in waaiervorm op de borden en oversaus. Werk af  met kappertjes en rucola.
Bouquet Webmagazine over gezond eten met een goed geweten  garni