Grieks toastje
Tapenade:
100 g ontpitte zwarte olijven
1 el kappertjes
4 ansjovisfilets
2 knoflookteentjes
peper & zout
olijfolie
Andere:
gele tomaat
fetablokjes op olie
komkommer
rode paparika
tijm knoflook
olijfolie
Roma tomaten
poedersuiker
citroensap
basilicum
toastbrood
LEKKER ETEN THUIS
GEZOND, AFWISSELEND
EN EIGENTIJDS
Voor de tapenade: mix alle ingrediënten in de
blender tot een pasta.
Steek rondjes uit vers getoast brood. Steek
bolletjes uit een ongeschilde komkommer met een
parisiennelepeltje. Houd de gele tomaten 30
seconden in kokend water en verwijder de schil.
Ontpit en steek er rondjes uit met dezelfde ring
van de toastjes. Schil paprika’s en tomaten, ontpit
en snijd ze in vierkante vellen. Konfijt de vellen in
olijfolie met tijm en look, gedurende 1 1/2 uur op
90°C.
Maak een vinaigrette van citroen en olijfolie.
Breng op smaak met kruiden.
Op het toastje: rondje toast, daarop rondje gele
tomaat, rode tomaat, paprika opgerold,
komkommer, feta, een olijf, snippers basilicum,
lepeltje tapenade, vinaigrette.