google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Gegrild lamskroontje met moussaka en ragoutsaus  

lamskroontjes olijfolie koriander ui knoflook tijm laurier peper & zout aubergines        
passata gedroogde tomaten feta parmezaan aardappelen courgette oregano  
Kroontje: marineer de lamskroontjes 1 uur in olijfolie met koriander, ui, tijm, laurier en peper. Laat korsten in de pan en bak verder af in een oven op 180°C tot de gewenste cuison. Afgedekt laten rusten. Versnijd het vlees pas voor het opdienen. Auberginemoussaka: Snijd de aubergine in rondjes. Schik ze langs de rand in een zeef, bestrooi met zout en laat 1 uur uitlekken. Dep ze daarna droog met keukenrol en bak ze bruin in olie. Schep op elke schijf achtereenvolgens een lepel passata, geraspte feta, gesnipperde gedroogde tomaten en sluit af met een 2e schijf. Herhaal dit 1 keer. Leg de schijven op een blad bakpapier op een ovenplaat, en zet die 10 minuten in de oven op 180°C. Bedek met een blad bakpapier en laat afkoelen onder druk door een ovenplaat met gewicht op de schijven te plaatsen. Bestrooi de afgekoelde schijven met parmezaan en geraspte feta en zet de plaat even onder de grill tot de kaas kleurt. Bolletjes: schep met de parisiennelepel bolletjes uit de aardappel en de ongeschilde courgette. Kook de aardappelbolletjes 10 minuten in water en bak ze bruin in olie met wat oregano. Bestrooi met grof zout voor het opdienen. Bak de courgettebolletjes apart in olie. Ragoutsaus: maak een tomatensaus met passata, verrijkt met witte wijn, lamsfond, gefruit knoflook en oregano. Laat even doorkoken en werk af met geraspte feta.   Op het bord: schik de courgette- en aardappelbolletjes decoratief naast het vlees. Leg een schijf moussaka op het bord en werk af met een lepeltje saus en takjes verse oregano.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Gegrild

lamskroontje met

moussaka en

ragoutsaus  

lamskroontjes olijfolie koriander ui knoflook tijm laurier peper & zout aubergines        
passata gedroogde tomaten feta parmezaan aardappelen courgette oregano  
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Kroontje: marineer de lamskroontjes 1 uur in olijfolie met koriander, ui, tijm, laurier en peper. Laat korsten in de pan en bak verder af in een oven op 180°C tot de gewenste cuison. Afgedekt laten rusten. Versnijd het vlees pas voor het opdienen. Auberginemoussaka: Snijd de aubergine in rondjes. Schik ze langs de rand in een zeef, bestrooi met zout en laat 1 uur uitlekken. Dep ze daarna droog met keukenrol en bak ze bruin in olie. Schep op elke schijf achtereenvolgens een lepel passata, geraspte feta, gesnipperde gedroogde tomaten en sluit af met een 2e schijf. Herhaal dit 1 keer. Leg de schijven op een blad bakpapier op een ovenplaat, en zet die 10 minuten in de oven op 180°C. Bedek met een blad bakpapier en laat afkoelen onder druk door een ovenplaat met gewicht op de schijven te plaatsen. Bestrooi de afgekoelde schijven met parmezaan en geraspte feta en zet de plaat even onder de grill tot de kaas kleurt. Bolletjes: schep met de parisiennelepel bolletjes uit de aardappel en de ongeschilde courgette. Kook de aardappelbolletjes 10 minuten in water en bak ze bruin in olie met wat oregano. Bestrooi met grof zout voor het opdienen. Bak de courgettebolletjes apart in olie. Ragoutsaus: maak een tomatensaus met passata, verrijkt met witte wijn, lamsfond, gefruit knoflook en oregano. Laat even doorkoken en werk af met geraspte feta.   Op het bord: schik de courgette- en aardappelbolletjes decoratief naast het vlees. Leg een schijf moussaka op het bord en werk af met een lepeltje saus en takjes verse oregano.
Made by Belgisch Koken
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN