google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Spaghetti alle vongole

spaghetti olijfolie venusschelpjes  peterselie
sjalot knoflook boter peper & zout
Was en spoel de schelpen twee keer in gezouten water. Bak kort gesnipperde sjalot en geplet knoflook in boter in een kookpot. Voeg de schelpen toe en laat ze op gemiddeld vuur afgedekt koken tot ze open staan. Zet het vuur af, in afwachting dat de spaghetti gaar is en doe er gehakte peterselie bij. Kook op hetzelfde moment de spaghetti al dente. Giet af en doe de spaghetti bij de schelpjes in de casserolle. Meng en schep in diepe borden. Werk af met een paar draaien van de pepermolen en besprenkel met wat olijfolie voor het opdienen. Variant: doe een paar scheutjes witte wijn bij de schelpjes en werk af met een paar druppels citroensap. Dat maakt het eindresultaat wel wat scherper.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Spaghetti alle

vongole

spaghetti olijfolie venusschelpjes  peterselie
sjalot knoflook boter peper & zout
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Was en spoel de schelpen twee keer in gezouten water. Bak kort gesnipperde sjalot en geplet knoflook in boter in een kookpot. Voeg de schelpen toe en laat ze op gemiddeld vuur afgedekt koken tot ze open staan. Zet het vuur af, in afwachting dat de spaghetti gaar is en doe er gehakte peterselie bij. Kook op hetzelfde moment de spaghetti al dente. Giet af en doe de spaghetti bij de schelpjes in de casserolle. Meng en schep in diepe borden. Werk af met een paar draaien van de pepermolen en besprenkel met wat olijfolie voor het opdienen. Variant: doe een paar scheutjes witte wijn bij de schelpjes en werk af met een paar druppels citroensap. Dat maakt het eindresultaat wel wat scherper.
Made by Belgisch Koken
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN