google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Cheeseburgers van het huis

lamsgehakt bloemkool eieren Parmezaan amandelpoeder olijfolie kropsla ingemaakte augurken sesamzaadjes tomaten ui puntpaprika’s mosterd  
witte balsamico mosterdzaad selderijzout bruine suiker of zoetmiddel Griekse yoghurt ketchup peper & zout merguez kruiden gedroogde peterselie knoflook (droog of pasta) cheddar in plakjes harde geitenkaas in plakjes  
Maak  “broodjes” van bloemkool, zoals uitgebreid beschreven in het recept ‘bloemkoolpizza ‘O Sole Mio’. Volg daarvoor deze link: http://www.lekkeretenthuis.be/5710.htm. Let er wel op om de ronde vorm te bewaren, maar met een kleinere diameter aangepast aan de diameter van de lamsburgers. Je kan in dit recept indien gewenst, perfect de bloemkool vervangen door broccoli. Houd deze broodjes warm. Bereid de toebehoren: verse sla, een hard gekookt ei, augurken in de lengte gesneden, licht geroosterd sesamzaad, ui in ringen gesneden en goudbruin gebakken, verse tomaten op schijfjes. Maak de zoete pickles: hak ui, ingemaakte augurk en puntpaprika’s in zeer fijne brunoise. Stoof de groentemix in wat witte balsamico. Breng op smaak met mosterdzaadjes, selderijzout, peper en een lepeltje bruine suiker (of vervangend zoetmiddel, bijvoorbeeld Sukrin Gold). Laat volledig afkoelen. Je kan deze zoete pickles bewaren in potjes of onmiddellijk gebruiken. Maak de hamburgerdressing: meng Griekse yoghurt met (light) ketchup en de zelfgemaakte zoete pickles. Je mag de saus opwarmen zonder problemen, maar koud is ook OK. Kruid het lamsgehakt met peper, zout, merguez kruiden, gedroogde peterselie en knoflookpoeder of –pasta. De merguezkruiden haal je in een speciaalzaak, maar je kan de burgertjes perfect een eigen ‘seasoning’ geven, bijvoorbeeld met Provençaalse kruiden. Kneed in de vorm van hamburgertjes. Bak de burgers tot er heldere vloeistof uitkomt als je er met een spiesje in prikt. Leg er vierkante plakken cheddar op en zet even onder de grill tot de kaas smelt. Maak de burgers: begin met een bodemplaat bloemkool, besmeerd met mosterd, vermengd met bruine suiker of gelijksoortig zoetmiddel. Leg daarop een vierkant velletje harde geitenkaas en een lamsburger met cheddar. Bouw nu verder op met de andere bereidingen: warme gebakken ui,  schijfjes tomaat, gesneden augurk, schijfjes hard gekookt ei en top of the bill, de dressing. Dek af met blaadjes verse sla, een schijfje bloemkool, bestuif dat met olijfolie en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes. Veel werk, héél veel werk aan dit gerechtje, maar succes verzekerd  vanwege ongewoon, toch herkenbaar en super lekker! Bovendien is het nog gezond ook.  
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Cheeseburgers

van het huis

lamsgehakt bloemkool eieren Parmezaan amandelpoeder olijfolie kropsla ingemaakte augurken sesamzaadjes tomaten ui puntpaprika’s mosterd              
witte balsamico mosterdzaad selderijzout bruine suiker of zoetmiddel Griekse yoghurt ketchup peper & zout merguez kruiden gedroogde peterselie knoflook (droog of pasta) cheddar in plakjes harde geitenkaas in plakjes  
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Maak  “broodjes” van bloemkool, zoals uitgebreid beschreven in het recept ‘bloemkoolpizza ‘O Sole Mio’. Volg daarvoor deze link: http://www.lekkeretenthuis.be/5710.htm. Let er wel op om de ronde vorm te bewaren, maar met een kleinere diameter aangepast aan de diameter van de lamsburgers. Je kan in dit recept indien gewenst, perfect de bloemkool vervangen door broccoli. Houd deze broodjes warm. Bereid de toebehoren: verse sla, een hard gekookt ei, augurken in de lengte gesneden, licht geroosterd sesamzaad, ui in ringen gesneden en goudbruin gebakken, verse tomaten op schijfjes. Maak de zoete pickles: hak ui, ingemaakte augurk en puntpaprika’s in zeer fijne brunoise. Stoof de groentemix in wat witte balsamico. Breng op smaak met mosterdzaadjes, selderijzout, peper en een lepeltje bruine suiker (of vervangend zoetmiddel, bijvoorbeeld Sukrin Gold). Laat volledig afkoelen. Je kan deze zoete pickles bewaren in potjes of onmiddellijk gebruiken. Maak de hamburgerdressing: meng Griekse yoghurt met (light) ketchup en de zelfgemaakte zoete pickles. Je mag de saus opwarmen zonder problemen, maar koud is ook OK. Kruid het lamsgehakt met peper, zout, merguez kruiden, gedroogde peterselie en knoflookpoeder of –pasta. De merguezkruiden haal je in een speciaalzaak, maar je kan de burgertjes perfect een eigen ‘seasoning’ geven, bijvoorbeeld met Provençaalse kruiden. Kneed in de vorm van hamburgertjes. Bak de burgers tot er heldere vloeistof uitkomt als je er met een spiesje in prikt. Leg er vierkante plakken cheddar op en zet even onder de grill tot de kaas smelt. Maak de burgers: begin met een bodemplaat bloemkool, besmeerd met mosterd, vermengd met bruine suiker of gelijksoortig zoetmiddel. Leg daarop een vierkant velletje harde geitenkaas en een lamsburger met cheddar. Bouw nu verder op met de andere bereidingen: warme gebakken ui,  schijfjes tomaat, gesneden augurk, schijfjes hard gekookt ei en top of the bill, de dressing. Dek af met blaadjes verse sla, een schijfje bloemkool, bestuif dat met olijfolie en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes. Veel werk, héél veel werk aan dit gerechtje, maar succes verzekerd vanwege ongewoon, toch herkenbaar en super lekker! Bovendien is het nog gezond ook.  
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN