google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Kokkinisto van lam

lamsstoofvlees rode wijn lamsfond ui verse tomatenblokjes tomatenpuree passata knoflook olijfolie            
peper en zout oregano laurier kruidnagel kaneelpoeder basilicum Griekse pasta feta
Marineer het vlees minstens 1 uur in rode wijn met laurier, kaneelpoeder, kruidnagel, oregano, peper en zout.  Bak ondertussen de gesnipperde ui en het geplet knoflook in olijfolie. Giet deze bereiding in een ruime casserolle, samen met lamsfond. Kook de Griekse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met een scheutje olijfolie tegen het kleven. Zet de pasta even langs de kant. Maak de verse tomatenblokjes. Snijd de tomaten kruislings in aan de bovenzijde en dompel ze 20 seconden in kokend water. Onmiddellijk koelen onder de kraan. Verwijder de schil, halveer ze, maak ze leeg en snijd ze in grove stukken. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bestuif de karbonades met vloeiende bloem en bak ze langs alle kanten goudbruin in een pan met olijfolie. Doe de karbonades in de casserolle. Kook de marinade, zeef en giet over de karbonades. Zorg ervoor dat het vlees ondergedompeld is. Laat minstens 90‘ sudderen zonder deksel, tot het vlees gaar is. Voeg na een uur de passata, tomatenpuree en verse tomaten toe en breng op smaak met peper, zout en oregano. Dien op met de opgewarmde pasta, geraspte feta en basilicum.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Kokkinisto van lam

lamsstoofvlees rode wijn lamsfond ui verse tomatenblokjes tomatenpuree passata knoflook olijfolie            
peper en zout oregano laurier kruidnagel kaneelpoeder basilicum Griekse pasta feta
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Marineer het vlees minstens 1 uur in rode wijn met laurier, kaneelpoeder, kruidnagel, oregano, peper en zout.  Bak ondertussen de gesnipperde ui en het geplet knoflook in olijfolie. Giet deze bereiding in een ruime casserolle, samen met lamsfond. Kook de Griekse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met een scheutje olijfolie tegen het kleven. Zet de pasta even langs de kant. Maak de verse tomatenblokjes. Snijd de tomaten kruislings in aan de bovenzijde en dompel ze 20 seconden in kokend water. Onmiddellijk koelen onder de kraan. Verwijder de schil, halveer ze, maak ze leeg en snijd ze in grove stukken. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bestuif de karbonades met vloeiende bloem en bak ze langs alle kanten goudbruin in een pan met olijfolie. Doe de karbonades in de casserolle. Kook de marinade, zeef en giet over de karbonades. Zorg ervoor dat het vlees ondergedompeld is. Laat minstens 90‘ sudderen zonder deksel, tot het vlees gaar is. Voeg na een uur de passata, tomatenpuree en verse tomaten toe en breng op smaak met peper, zout en oregano. Dien op met de opgewarmde pasta, geraspte feta en basilicum.
Made by Belgisch Koken
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN