google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Mosseltjes op verschillende wijze

Basisingrediënten: rauwe mosselen zakje mosselkruiden ui selder knoflook boter Kookmateriaal: individuele mosselpotjes Toegevoegde ingredienten volgens recept: witte wijn peterselie room            
citroensap dille venkel pastis peper & zout - Cognac gerookte zalm mosterd bieslook spekjes zure room kokosmelk currypasta of -poeder koriander biolimoen bastaardsuiker bindmiddel
Basisbereiding: de groenten fijn snijden en fruiten in boter. Een kleine hoeveelheid water toevoegen, aan de kook brengen, mosseltjes toevoegen en onder deksel garen tot ze open zijn.  Mosseltjes met witte wijn  De basisbereiding, maar het water vervangen door witte wijn. Mosseltjes met knoflook en room De basisbereiding maar extra veel knoflook gebruiken. Schep de mosselen uit de pot en hou ze warm . Zeef de saus en laat inkoken met de room. Bind indien nodig. Schep de mosselen in de mosselpotten en giet er de saus over. Afwerken met gesneden peterselie.   Mosseltjes met pastis (of ouzo) Vervang in de basisbereiding de selder door gesnipperde venkel. Voeg aan het water een flinke scheut pastis toe. Giet een glas opgewarmde room over de gekookte mosselen en gesnipperde dille. Schep om. Mosseltjes met mosterd en room Maak een saus van in boter gefruite gesnipperde ui, bieslook en peterselie. Breng op smaak met met peper en zout en bevochtig met cognac. Voeg room toe, laat inkoken en bind met mosterd. Kook de mosselen in witte wijn giet er de saus over en schep om.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Mosseltjes met gerookte zalm Zelfde bereiding van ‘mosseltjes met knoflook en room’, maar met normale hoeveelheid knoflook en op het einde voor het opdienen in reepjes gesneden gerookte zalm onder de mosselen scheppen. Ardense mosseltjes Basisbereiding met toevoeging van een glas witte wijn. Spekjes krokant bakken en uitlekken. Na het garen in de pot zure room en spekjes toevoegen en omscheppen. Afwerken met gesnipperde peterselie. Mosselen met kokosmelk en curry In een wokpan de currypasta vermengen met kokosmelk, een schep bastaardsuiker toevoegen en aan de kook brengen. De mosselen toevoegen en onder deksel garen. In soepkommen opdienen en afwerken met gesnipperde koriander en geraspte schil van biolimoen.

Mosseltjes op

verschillende wijze

Basisingrediënten: rauwe mosselen zakje mosselkruiden ui selder knoflook boter Kookmateriaal: individuele mosselpotjes Toegevoegde ingredienten volgens recept: witte wijn peterselie room            
citroensap dille venkel pastis peper & zout - Cognac gerookte zalm mosterd bieslook spekjes zure room kokosmelk currypasta of -poeder koriander biolimoen bastaardsuiker bindmiddel
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Basisbereiding: de groenten fijn snijden en fruiten in boter. Een kleine hoeveelheid water toevoegen, aan de kook brengen, mosseltjes toevoegen en onder deksel garen tot ze open zijn.  Mosseltjes met witte wijn  De basisbereiding, maar het water vervangen door witte wijn. Mosseltjes met knoflook en room De basisbereiding maar extra veel knoflook gebruiken. Schep de mosselen uit de pot en hou ze warm . Zeef de saus en laat inkoken met de room. Bind indien nodig. Schep de mosselen in de mosselpotten en giet er de saus over. Afwerken met gesneden peterselie.   Mosseltjes met pastis (of ouzo) Vervang in de basisbereiding de selder door gesnipperde venkel. Voeg aan het water een flinke scheut pastis toe. Giet een glas opgewarmde room over de gekookte mosselen en gesnipperde dille. Schep om. Mosseltjes met mosterd en room Maak een saus van in boter gefruite gesnipperde ui, bieslook en peterselie. Breng op smaak met met peper en zout en bevochtig met cognac. Voeg room toe, laat inkoken en bind met mosterd. Kook de mosselen in witte wijn giet er de saus over en schep om. Mosseltjes met gerookte zalm Zelfde bereiding van ‘mosseltjes met knoflook en room’, maar met normale hoeveelheid knoflook en op het einde voor het opdienen in reepjes gesneden gerookte zalm onder de mosselen scheppen. Ardense mosseltjes Basisbereiding met toevoeging van een glas witte wijn. Spekjes krokant bakken en uitlekken. Na het garen in de pot zure room en spekjes toevoegen en omscheppen. Afwerken met gesnipperde peterselie. Mosselen met kokosmelk en curry In een wokpan de currypasta vermengen met kokosmelk, een schep bastaardsuiker toevoegen en aan de kook brengen. De mosselen toevoegen en onder deksel garen. In soepkommen opdienen en afwerken met gesnipperde koriander en geraspte schil van biolimoen.
Made by Belgisch Koken
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN