google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Normandische pannenkoekjes    

3 eieren zakje vanillesuiker 1 tl maïsolie 80 g bloem 250 ml melk  
75 g boter 2 appels 4 el blonde kandijsuiker Calvados    
Maak een glad pannenkoekenbeslag van de eieren, vanillesuiker, maïsolie, bloem en melk. Laat het even rusten. Steek het klokhuis uit de appels. Snij ze in plakken van 0,5 cm. Verdeel die in 4 porties. Bak de plakken appels in 1 laag in een koekenpan aan beide kanten goudbruin in boter. Giet er pannenkoekenbeslag over en til de appeltjes even op, zodat het beslag eronder loopt. Laat de pannenkoek op een zacht vuurtje garen. Draai de pannenkoek om, bestrooi met een lepel kandijsuiker en leg er een klontje boter op. Laat karamelliseren en draai de pannenkoek weer om. Bestrooi de bovenkant weer met een lepel kandijsuiker. Verwarm een half glas Calvados in een potje, steek het aan en flambeer de pannenkoek. Serveer meteen, indien gewenst met een bol roomijs.  
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Normandische

pannenkoekjes    

3 eieren zakje vanillesuiker 1 tl maïsolie 80 g bloem 250 ml melk  
75 g boter 2 appels 4 el blonde kandijsuiker Calvados    
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Maak een glad pannenkoekenbeslag van de eieren, vanillesuiker, maïsolie, bloem en melk. Laat het even rusten. Steek het klokhuis uit de appels. Snij ze in plakken van 0,5 cm. Verdeel die in 4 porties. Bak de plakken appels in 1 laag in een koekenpan aan beide kanten goudbruin in boter. Giet er pannenkoekenbeslag over en til de appeltjes even op, zodat het beslag eronder loopt. Laat de pannenkoek op een zacht vuurtje garen. Draai de pannenkoek om, bestrooi met een lepel kandijsuiker en leg er een klontje boter op. Laat karamelliseren en draai de pannenkoek weer om. Bestrooi de bovenkant weer met een lepel kandijsuiker. Verwarm een half glas Calvados in een potje, steek het aan en flambeer de pannenkoek. Serveer meteen, indien gewenst met een bol roomijs.
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN