Aardappelkroketten
met parmezaanse
kaas
aardappelen
boter
eieren
peper & zout
droge Sherry
nootmuskaat
mosterd
Parmezaan
bloem
paneermeel
LEKKER ETEN THUIS
GEZOND, AFWISSELEND
EN EIGENTIJDS
Dit zijn geen kaaskroketten, maar wel een variant
op de gewone aardappelkroketten.
Kook aardappelen en laat ze uitdampen. pureer
met boter, eidooiers, peper en zout. Breng op
smaak met een scheutje droge sherry (!),
nootmuskaat en een lepeltje mosterd. Voeg dan
fijn geraspte parmezaanse kaas toe in een
verhouding van minstens 1/5 tegenover de
aardappelen. Maar het mag meer zijn.
Deze puree moet zeer stevig aanvoelen. Desnoods
wat vloeiende bloem toevoegen om de
consistentie te verbeteren. Zet de puree een tijdje
in de frigo.
De kroketjes op foto werden gemaakt met een
eenvoudige ‘krokettenpers’, maar het kan ook met
de hand. Wentel ze daarna eerst in bloem, dan in
losgeklopt ei en tenslotte in paneermeel.
Bewaar ze een nacht in de koelkast alvorens ze te
frituren tot goudbruin in plantaardige olie op
185°C.