google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
Maak een puree van prei en witte kool. Kook de gesneden witte kool 15 minuten in water. Laat uitlekken en uitdampen. Bak ondertussen gesneden prei in boter in een grote pan. Voeg de witte kool toe, breng op smaak met peper, zout en een kuipje kippenbouillon. Giet er een flesje room bij en laat inkoken tot meeste vocht verdampt is. Pureer met de handmixer. Maak de chili con carne. Gebruik zuiver gehakt rundvlees en bak dit in olijfolie tot losse korrels. Breng op smaak met chilikruiden (in poedervorm: komijn, paprika, cayennepeper, koriander, marjolein, knoflook, ui, selderijzout en peper). Voeg naar smaak tomatenpuree en een scheutje tabasco toe.
witte kool  prei  boter  peper & zout  kippenbouillon  room  rundgehakt olijfolie  komijn  cayennepeper  paprikapoeder  koriander 
marjolein  knoflook  ui selderijzout tomatenpuree  tabasco wortelen  verse tijm  oregano   Gruyère

Ovenschotel met chili con carne 

De wortelpuree. Kook de grof gesneden geschilde wortelen, laat uitlekken en bak ze samen met gesnipperde ui en knoflook in olie. Voeg verse tijm en oregano toe en laat meebakken. Breng op smaak met peper en zout. Haal de takjes kruiden uit de bereiding en mix tot puree met de handmixer. Vet een ruime ovenschotel in met olijfolie en vul in drie lagen, onderaan de wortelpuree, daarop de chili con carne en bovenop de prei- en witte koolpuree. Dek af met gemalen gruyère en zet de schotel 30 minuten in de oven op 185°C tot de kaas kleurt.
Ovenschotel met chili con carne

LEKKER ETEN THUIS

Maak een puree van prei en witte kool. Kook de gesneden witte kool 15 minuten in water. Laat uitlekken en uitdampen. Bak ondertussen gesneden prei in boter in een grote pan. Voeg de witte kool toe, breng op smaak met peper, zout en een kuipje kippenbouillon. Giet er een flesje room bij en laat inkoken tot meeste vocht verdampt is. Pureer met de handmixer. Maak de chili con carne. Gebruik zuiver gehakt rundvlees en bak dit in olijfolie tot losse korrels. Breng op smaak met chilikruiden (in poedervorm: komijn, paprika, cayennepeper, koriander, marjolein, knoflook, ui, selderijzout en peper). Voeg naar smaak tomatenpuree en een scheutje tabasco toe.
witte kool  prei  boter  peper & zout  kippenbouillon  room  rundgehakt olijfolie  komijn  cayennepeper  paprikapoeder  koriander 
marjolein  knoflook  ui selderijzout tomatenpuree  tabasco wortelen  verse tijm  oregano   Gruyère
De wortelpuree. Kook de grof gesneden geschilde wortelen, laat uitlekken en bak ze samen met gesnipperde ui en knoflook in olie. Voeg verse tijm en oregano toe en laat meebakken. Breng op smaak met peper en zout. Haal de takjes kruiden uit de bereiding en mix tot puree met de handmixer. Vet een ruime ovenschotel in met olijfolie en vul in drie lagen, onderaan de wortelpuree, daarop de chili con carne en bovenop de prei- en witte koolpuree. Dek af met gemalen gruyère en zet de schotel 30 minuten in de oven op 185°C tot de kaas kleurt.
Bouquet Webmagazine over gezond eten met een goed geweten  garni