google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Gratin van gele raapjes

gele raapjes room Parmezaan peper & zout            
nootmuskaat knoflook gemalen gruyère
Schil de raapjes en kook ze 10 minuten in water. Laat lichtjes afkoelen en snijd ze dan in plakjes. Maak een bereiding van room en geraspte parmesaan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Anders dan in de gewone aardappelgratin wordt hier geen melk toegevoegd. De raapjes geven tijdens de tweede garing zelf vocht af in plaats van dit op te slorpen. Met melk, wordt het eindproduct te waterachtig. Wrijf de ovenschotel in met knoflook. Ik heb daarvoor knoflook uit een tube gebruikt, wat met een borsteltje een beter resultaat geeft dan geplette teentjes. Leg de schijfjes gele raap dakpansgewijze in de ovenschotel en overgiet met de roombereiding. Dek af met gemalen gruyère en zet 30 minuten in een oven op 200°C.  Dit schoteltje werd opgediend met een gebraden varkenshaasje en een stoemp  van spitskool.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Gratin van gele

raapjes

gele raapjes room Parmezaan peper & zout            
nootmuskaat knoflook gemalen gruyère
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Schil de raapjes en kook ze 10 minuten in water. Laat lichtjes afkoelen en snijd ze dan in plakjes. Maak een bereiding van room en geraspte parmesaan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Anders dan in de gewone aardappelgratin wordt hier geen melk toegevoegd. De raapjes geven tijdens de tweede garing zelf vocht af in plaats van dit op te slorpen. Met melk, wordt het eindproduct te waterachtig. Wrijf de ovenschotel in met knoflook. Ik heb daarvoor knoflook uit een tube gebruikt, wat met een borsteltje een beter resultaat geeft dan geplette teentjes. Leg de schijfjes gele raap dakpansgewijze in de ovenschotel en overgiet met de roombereiding. Dek af met gemalen gruyère en zet 30 minuten in een oven op 200°C.  Dit schoteltje werd opgediend met een gebraden  varkenshaasje en een stoemp van spitskool.
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN