google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Cordon bleu van kip sous vide

kippenborstfilet gekookte ham gruyère peper & zout      
tijm oregano olijfolie
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Rol de lapjes plat tussen twee vellen plastiekfolie met een deegrol. Kruid  met peper en zout. Leg er een snede ontvette gekookte ham op en dan een staafje Gruyère. Plooi de lapjes dicht en verzegel ze met cocktailprikkers of keukengaren. Doe ze in individuele zakjes met een takje verse tijm en oregano en vacuümeer ze. Laat ze traag garen in een warmwaterbad (sous vide). Temperatruur en tijd: volg de instructies bij uw toestel. Hier werd gekozen voor 3 uur op 90°C. Het traag garen kan ook in een gewone oven, sous vide in een casserole met warm water. Bak de cordons daarna kort langs beide zijden goudbruin in een pan besproeid met olijfolie. Varianten zijn mogelijk met varkens- of kalfslapjes en kalkoenfilets. Op foto werd de cordon opgediend met broccolipuree. Je kan er ook een kaassausje bij serveren.

Cordon bleu van kip

sous vide

kippenborstfilet gekookte ham gruyère peper & zout      
tijm oregano olijfolie
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Made by Belgisch Koken
Rol de lapjes plat tussen twee vellen plastiekfolie met een deegrol. Kruid  met peper en zout. Leg er een snede ontvette gekookte ham op en dan een staafje Gruyère. Plooi de lapjes dicht en verzegel ze met cocktailprikkers of keukengaren. Doe ze in individuele zakjes met een takje verse tijm en oregano en vacuümeer ze. Laat ze traag garen in een warmwaterbad (sous vide). Temperatruur en tijd: volg de instructies bij uw toestel. Hier werd gekozen voor 3 uur op 90°C. Het traag garen kan ook in een gewone oven, sous vide in een casserole met warm water. Bak de cordons daarna kort langs beide zijden goudbruin in een pan besproeid met olijfolie. Varianten zijn mogelijk met varkens- of kalfslapjes en kalkoenfilets. Op foto werd de cordon opgediend met broccolipuree. Je kan er ook een kaassausje bij serveren.
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN