google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Peertjes in rode wijn

stoofpeertjes kaneel
bruine suiker rode wijn
Het basisprincipe is dat de geschilde peertjes in een badje van rode wijn met suiker en kaneel op laag vuur gestoofd worden. Dit duurt ongeveer een tiental minuutjes, afhankelijk van de stevigheid en grootte van de peertjes. Regelmatig controleren dus. Varianten zijn mogelijk: halveer de peertjes of snijd ze in een waaiervorm of in wiggen. Dit alles kan voor of na het garen. Na het garen geeft het versnijden een kleurvariatie tussen de binnen- en buitenkant. Je kan de peertjes ook garen in rode Porto. Gebruik dan minder toegevoegde suiker.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Peertjes in rode wijn

stoofpeertjes kaneel
bruine suiker rode wijn
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Het basisprincipe is dat de geschilde peertjes in een badje van rode wijn met suiker en kaneel op laag vuur gestoofd worden. Dit duurt ongeveer een tiental minuutjes, afhankelijk van de stevigheid en grootte van de peertjes. Regelmatig controleren dus. Varianten zijn mogelijk: halveer de peertjes of snijd ze in een waaiervorm of in wiggen. Dit alles kan voor of na het garen. Na het garen geeft het versnijden een kleurvariatie tussen de binnen- en buitenkant. Je kan de peertjes ook garen in rode Porto. Gebruik dan minder toegevoegde suiker.
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN