google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
witte rapen feta uien knoflook tijm peper & zout            
groentebouillon boter eieren nootmuskaat Gruyère
Kook geschilde en in grove stukken gesneden raapjes een 15-tal minuutjes in gezouten water tot ze gaar zijn. Giet af en laat uitdampen zoals gekookte bloemige aardappelen. Bak ondertussen gesneden ui en geplet knoflook met tijm en een paar eetlepels bouillon.   Voeg beide bereidingen samen met een flinke snee boter, eigeel en nootmuskaat en mix met de handmixer. Breng op smaak met peper en zout. 

Gegratineerde raapjespuree met feta 

Meng vervolgens geraspte feta met de rapenpuree, schep in een ovenschotel, bedek met geraspte Gruyère en nog wat feta en zet dit schoteltje ongeveer 25 minuten in een oven op 185°C, tot de kaas begint te kleuren. Zet de laatste 2 à 3 minuten de grill aan en voilà! Klaar om op te dienen. Hier op de foto gebeurt dit met gevulde paprika’s en een tomatensausje.
Gegratineerde raapjespuree met feta

LEKKER ETEN THUIS

witte rapen feta uien knoflook tijm peper & zout            
groentebouillon boter eieren nootmuskaat Gruyère
Kook geschilde en in grove stukken gesneden raapjes een 15-tal minuutjes in gezouten water tot ze gaar zijn. Giet af en laat uitdampen zoals gekookte bloemige aardappelen. Bak ondertussen gesneden ui en geplet knoflook met tijm en een paar eetlepels bouillon.   Voeg beide bereidingen samen met een flinke snee boter, eigeel en nootmuskaat en mix met de handmixer. Breng op smaak met peper en zout. 
Meng vervolgens geraspte feta met de rapenpuree, schep in een ovenschotel, bedek met geraspte Gruyère en nog wat feta en zet dit schoteltje ongeveer 25 minuten in een oven op 185°C, tot de kaas begint te kleuren. Zet de laatste 2 à 3 minuten de grill aan en voilà! Klaar om op te dienen. Hier op de foto gebeurt dit met gevulde paprika’s en een tomatensausje.
Bouquet Webmagazine over gezond eten met een goed geweten  garni