google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Gegratineerde raapjespuree met feta

witte rapen feta uien knoflook tijm peper & zout            
kippenbouillon boter eieren nootmuskaat Gruyère
Dit is een koolhydraatarme aardappelvervanger. De geschilde en in grove stukken gesneden raapjes worden een 15-tal minuutjes gekookt, tot ze gaar zijn in licht in gezouten water. Afgieten en laten uitdampen zoals gekookte bloemige aardappelen. Bak ondertussen gesneden ui en geplet knoflook met tijm en een half kuipje kippenbouillon. Voeg beide bereidingen samen met een flinke snee boter, eigeel en nootmuskaat en mix met de handmixer. Breng op smaak met peper en zout. De juiste verhoudingen moeten jullie als hobbykok zelf uitproberen. Meng vervolgens geraspte feta met de rapenpuree, schep in een ovenschotel, bedek met geraspte Gruyère en nog wat feta en zet dit schoteltje ongeveer 25 minuten in een oven op 185°C, tot de kaas begint te kleuren. Zet de laatste 2 à 3 minuten de grill aan en voilà! Klaar om op te dienen. Hier op de foto gebeurt dit met gevulde paprika’s en een tomatensausje.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Gegratineerde

raapjespuree met feta

witte rapen feta uien knoflook tijm peper & zout            
kippenbouillon boter eieren nootmuskaat Gruyère
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Dit is een koolhydraatarme aardappelvervanger. De geschilde en in grove stukken gesneden raapjes worden een 15-tal minuutjes gekookt, tot ze gaar zijn in licht in gezouten water. Afgieten en laten uitdampen zoals gekookte bloemige aardappelen. Bak ondertussen gesneden ui en geplet knoflook met tijm en een half kuipje kippenbouillon. Voeg beide bereidingen samen met een flinke snee boter, eigeel en nootmuskaat en mix met de handmixer. Breng op smaak met peper en zout. De juiste verhoudingen moeten jullie als hobbykok zelf uitproberen. Meng vervolgens geraspte feta met de rapenpuree, schep in een ovenschotel, bedek met geraspte Gruyère en nog wat feta en zet dit schoteltje ongeveer 25 minuten in een oven op 185°C, tot de kaas begint te kleuren. Zet de laatste 2 à 3 minuten de grill aan en voilà! Klaar om op te dienen. Hier op de foto gebeurt dit met gevulde paprika’s en een tomatensausje.
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN