google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Puree van witte kool en wortelen

witte kool wortelen boter kippenbouillon peper & zout            
room verse tijm rozemarijntakjes ui knoflook
Kook een hoeveelheid gesneden witte kool en een zelfde hoeveelheid wortelen afzonderlijk gaar in water. Giet de witte kool af en bak ze onder half open deksel in boter met toevoeging van een beetje kippenbouillon, peper en (niet teveel zout) en een half busje room. Laat inkoken en zet even weg.  Giet de wortelen af en bak ze in boter met verse tijm en rozemarijn tot ze licht karamelliseren. Bak gesneden ui met geplet knoflook in boter tot de ui lichtjes kleurt. Voeg deze drie bereidingen samen, breng op smaak met peper en zout en pureer met de staafmixer. VoilĂ , klaar en dien op, zoals op de foto met een Ardens varkenshaasje en/of zuivere Ardense varkensworstjes of wat je als hobbykok maar wil.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Puree van witte kool

en wortelen

witte kool wortelen boter kippenbouillon peper & zout            
room verse tijm rozemarijntakjes ui knoflook
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Kook een hoeveelheid gesneden witte kool en een zelfde hoeveelheid wortelen afzonderlijk gaar in water. Giet de witte kool af en bak ze onder half open deksel in boter met toevoeging van een beetje kippenbouillon, peper en (niet teveel zout) en een half busje room. Laat inkoken en zet even weg.  Giet de wortelen af en bak ze in boter met verse tijm en rozemarijn tot ze licht karamelliseren. Bak gesneden ui met geplet knoflook in boter tot de ui lichtjes kleurt. Voeg deze drie bereidingen samen, breng op smaak met peper en zout en pureer met de staafmixer. VoilĂ , klaar en dien op, zoals op de foto met een Ardens varkenshaasje en/of zuivere Ardense varkensworstjes of wat je als hobbykok maar wil.
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN