Giouvetsi met
lamsboutsneden en
kritharaki
rode paprika’s
knoflook
rode ui
olijfolie
courgette
tomaten uit blik
rode wijn
bruine suiker
vleesbouillon
peper & zout
Griekse yoghurt
fetakaas
basilicum
peterselie
Griekse pasta
LEKKER ETEN THUIS
GEZOND, AFWISSELEND
EN EIGENTIJDS
De saus: snijd rode paprika in reepjes, rode ui op
schijfjes en knoflookteentjes op flinterdunne
schijfjes. Fruit deze drie in olijfolie en voeg na een
paar minuten een op brunoise gesneden courgette
toe.
Laat garen en voeg dan een blik volledige tomaten,
een glas rode wijn, een soeplepel bruine suiker en
een kuipje vleesbouillon toe. Breng op smaak met
peper & zout uit de molen.
Als alles prettig pruttelt: voeg op dobbelsteentjes
gesneden feta en een potje Griekse yoghurt toe.
Voeg af het vuur, verse basilicum en gehakte
peterselie toe.
Bak lamsboutsneden bruin in een kleefpan met
olijfolie (niet kruiden).
Nu kan je kiezen: vlees en saus afzonderlijk
opdienen of er een ovenschotel van maken zoals
hier. In dat geval: leg de lamsboutsneden in een
ovenschotel. Giet er de saus over en dek af met
een lichte bechamel en de rest van het blok feta,
geraspt. Zet 35 minuten op 185°C in een
voorverwarmde oven.
Dien op met Griekse pasta (kritharaki).