google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
rode paprika’s knoflook rode ui olijfolie courgette tomaten uit blik rode wijn bruine suiker      
vleesbouillon peper & zout Griekse yoghurt fetakaas basilicum peterselie Griekse pasta
De saus: snijd rode paprika in reepjes, rode ui op schijfjes en knoflookteentjes op flinterdunne schijfjes. Fruit deze drie in olijfolie en voeg na een paar minuten een op brunoise gesneden courgette toe. Laat garen en voeg dan een blik volledige tomaten, een glas rode wijn, een soeplepel bruine suiker en een kuipje vleesbouillon toe. Breng op smaak met peper & zout uit de molen. Als alles prettig pruttelt: voeg op dobbelsteentjes gesneden feta en een potje Griekse yoghurt toe. Voeg af het vuur, verse basilicum en gehakte peterselie toe.

Giouvetsi met lamsboutsneden

 

Bak lamsboutsneden bruin in een kleefpan met olijfolie (niet kruiden). Nu kan je kiezen: vlees en saus afzonderlijk opdienen of er een ovenschotel van maken zoals hier. In dat geval: leg de lamsboutsneden in een ovenschotel. Giet er de saus over en dek af met een lichte bechamel en de rest van het blok feta, geraspt. Zet 35 minuten op 185°C in een voorverwarmde oven. Dien op met Griekse pasta (kritharaki).
Giouvetsi met lamsboutsneden

LEKKER ETEN THUIS

rode paprika’s knoflook rode ui olijfolie courgette tomaten uit blik rode wijn bruine suiker            
vleesbouillon peper & zout Griekse yoghurt fetakaas basilicum peterselie Griekse pasta
De saus: snijd rode paprika in reepjes, rode ui op schijfjes en knoflookteentjes op flinterdunne schijfjes. Fruit deze drie in olijfolie en voeg na een paar minuten een op brunoise gesneden courgette toe. Laat garen en voeg dan een blik volledige tomaten, een glas rode wijn, een soeplepel bruine suiker en een kuipje vleesbouillon toe. Breng op smaak met peper & zout uit de molen. Als alles prettig pruttelt: voeg op dobbelsteentjes gesneden feta en een potje Griekse yoghurt toe. Voeg af het vuur, verse basilicum en gehakte peterselie toe.
Bak lamsboutsneden bruin in een kleefpan met olijfolie (niet kruiden). Nu kan je kiezen: vlees en saus afzonderlijk opdienen of er een ovenschotel van maken zoals hier. In dat geval: leg de lamsboutsneden in een ovenschotel. Giet er de saus over en dek af met een lichte bechamel en de rest van het blok feta, geraspt. Zet 35 minuten op 185°C in een voorverwarmde oven. Dien op met Griekse pasta (kritharaki).
Bouquet Webmagazine over gezond eten met een goed geweten  garni