google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Gevulde aubergine met groentenbulgur

aubergines lamsgehakt olijfolie keftakruiden komijn verse korinder pijnboompitjes - rozijntjes vijgenlikeur sjalot knoflook rode paprika            
feta bulgur groentenbouillon peterselie tomaten bokaal gekonfijte rode paprika’s balsamico peper & zout basilicum
Halveer de aubergines en snijd het vruchtvlees eruit tot op 0,5 cm van de schil. De vulling van de aubergines bestaat uit zuiver lamsgehakt, gebakken in olijfolie en gekruid met rode keftakruiden (in de supermarkt of bij de Turkse kruidenier), aangevuld met komijn en verse koriander. Dit wordt gemengd met geroosterde pijnboompitjes, gele rozijntjes geweekt in vijgenlikeur (bijvoorbeeld Tunesische Thibarine) en een bereiding van gesauteerde sjalot, knoflook, het uitgesneden vruchtvlees van de aubergines en rode paprika in brunoise. Meng tot slot geraspte Griekse feta onder de vulling. Vul de aubergines met deze vulling en zet ze 25 minuten in een heteluchtoven op 200°C. Maak ondertussen de bulgur volgens de instructies op de verpakking, maar voeg een blokje groentenbouillon toe aan het water. Meng af het vuur, met verse gesnipperde koriander, gehakte peterselie en ontvelde verse tomatenblokjes.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Daarbij een sausje van half om half, gekonfijte rode paprika’s en gepelde tomaten met een scheut balsamico, komijn, peper en zout. Werk af met gesnipperde basilicum en koriander.

Gevulde aubergine

met groentenbulgur

aubergines lamsgehakt olijfolie keftakruiden komijn verse korinder pijnboompitjes - rozijntjes vijgenlikeur sjalot knoflook rode paprika            
feta bulgur groentenbouillon peterselie tomaten bokaal gekonfijte rode paprika’s balsamico peper & zout basilicum
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Halveer de aubergines en snijd het vruchtvlees eruit tot op 0,5 cm van de schil. De vulling van de aubergines bestaat uit zuiver lamsgehakt, gebakken in olijfolie en gekruid met rode keftakruiden (in de supermarkt of bij de Turkse kruidenier), aangevuld met komijn en verse koriander. Dit wordt gemengd met geroosterde pijnboompitjes, gele rozijntjes geweekt in vijgenlikeur (bijvoorbeeld Tunesische Thibarine) en een bereiding van gesauteerde sjalot, knoflook, het uitgesneden vruchtvlees van de aubergines en rode paprika in brunoise. Meng tot slot geraspte Griekse feta onder de vulling. Vul de aubergines met deze vulling en zet ze 25 minuten in een heteluchtoven op 200°C. Maak ondertussen de bulgur volgens de instructies op de verpakking, maar voeg een blokje groentenbouillon toe aan het water. Meng af het vuur, met verse gesnipperde koriander, gehakte peterselie en ontvelde verse tomatenblokjes. Daarbij een sausje van half om half, gekonfijte rode paprika’s en gepelde tomaten met een scheut balsamico, komijn, peper en zout. Werk af met gesnipperde basilicum en koriander.
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN