Rabarbermousse met
mascarpone en
aardbeicoulis
rabarber
sinaasappelsap
bruine suiker
kaneel
boter
honing
aardbeien
Cointreau
gelatine
mascarpone
room
vanillesuiker
amandelschilfers
agaragar
citroenmelisse
LEKKER ETEN THUIS
GEZOND, AFWISSELEND
EN EIGENTIJDS
Rabarbermousse: schil en snijd de rabarber in
dunne schijfjes. Zet op in sinaasappelsap met
bruine suiker en kaneel tot ze uiteenvallen. Zet er
de handmixer in en mix tot een draadloze mousse.
Laat afkoelen en zet koel weg in de frigo. Houd een
stengel rabarber apart en snijd die in halve
centimeter dikke plakjes. Karamelliseer deze
plakjes in wat boter met honing op bakpapier in
een oven op 160°C tot ze krokant zijn (ongeveer
een kwartiertje).
Aardbeicoulis: stoof een deel van de aardbeien in
een scheutje Cointreau tot ze gaar zijn. Druk ze
door een zeef, zodat enkel een heldere substantie
overblijft. Week gelatineblaadjes, knijp uit en meng
met de warme aardbeiencoulis.
Mascarponeroom: Klop met een spiraalklopper
de mascarpone met room, 2 zakjes vanillesuiker
en een scheut Cointreau tot een homogene massa.
Rooster de amandelschilfers.
De afwerking: leg op de bodem van hoge
wijnglazen 2 in vier gesneden aardbeien en een
lepeltje gekarameliseerde rabarberschijfjes. Giet er
een scheut Cointreau over en dan de
aardbeiencoulis. Laat opstijven in de frigo. Meng
de rabarbermousse met een zakje agaragar
(plantaardig bindmiddel). Dit bindt zeer snel. Lepel
de mousse op de opgesteven aarbeiencoulis. Lepel
daarop de mascarponebereiding. Bestrooi met
geroosterde amandelschilfers. Steek er twee
staafjes rauwe rabarber in, leg er nog wat verse
aardbeien op en eindig met een blad
citroenmelisse.