google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
panklare patrijzen kuipje kippenbouillon room blokje groentebouillon  peper & zout Calvados maïzena boontjes            
ontbijtspek boter verse vijgen kristalsuiker appelen bruine suiker  aardappelkroketten
De boontjes worden eerst gegaard in de stomer en dan voorzien van een reepje spek en afgebakken in een pan met wat boter. De vijgenpuree is wat het zegt: pureer vijgen, voeg naar smaak suiker toe en laat zachtjes pruttelen om wat uit te dampen. De appelschijfjes worden aan één kant gekarameliseerd in hete boter met bruine suiker. Niet omdraaien, anders riskeer je dat ze uiteen vallen bij het transport. Dien op met aardappelkroketjes.
Bak de panklare patrijzen als één geheel 30 minuten in een oven op 200°C. De laatste 10 minuten afgedekt na toevoeging van een glaasje water. Dat om het eindproduct sappig te houden. Daarna worden ze gefileerd. Maak het Calvados-roomsausje: smelt een kuipje kippenbouillon in een kookpotje, voeg room toe en een half blokje groentebouillon. Breng op smaak met een paar draaien uit een pepermolentje, giet er een flinke scheut Calvados bij (niet te zuinig zijn, want de alcohol verdampt toch) en bind de saus indien nodig met wat maïzena.

Patrijsfilet met vijgenpuree

Patrijsfilet met vijgenpuree

LEKKER ETEN THUIS

panklare patrijzen kuipje kippenbouillon room blokje groentebouillon  peper & zout Calvados maïzena boontjes            
ontbijtspek boter verse vijgen kristalsuiker appelen bruine suiker  aardappelkroketten
De boontjes worden eerst gegaard in de stomer en dan voorzien van een reepje spek en afgebakken in een pan met wat boter. De vijgenpuree is wat het zegt: pureer vijgen, voeg naar smaak suiker toe en laat zachtjes pruttelen om wat uit te dampen. De appelschijfjes worden aan één kant gekarameliseerd in hete boter met bruine suiker. Niet omdraaien, anders riskeer je dat ze uiteen vallen bij het transport. Dien op met aardappelkroketjes.
Bak de panklare patrijzen als één geheel 30 minuten in een oven op 200°C. De laatste 10 minuten afgedekt na toevoeging van een glaasje water. Dat om het eindproduct sappig te houden. Daarna worden ze gefileerd. Maak het Calvados-roomsausje: smelt een kuipje kippenbouillon in een kookpotje, voeg room toe en een half blokje groentebouillon. Breng op smaak met een paar draaien uit een pepermolentje, giet er een flinke scheut Calvados bij (niet te zuinig zijn, want de alcohol verdampt toch) en bind de saus indien nodig met wat maïzena.
Bouquet Webmagazine over gezond eten met een goed geweten  garni