google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Patrijsfilet met vijgenpuree

panklare patrijzen kuipje kippenbouillon room blokje groentebouillon  peper & zout Calvados maïzena boontjes            
ontbijtspek boter verse vijgen kristalsuiker appelen bruine suiker  aardappelkroketten
Maak het Calvados-roomsausje: smelt een kuipje kippenbouillon in een kookpotje, voeg room toe en een half blokje groentebouillon. Breng op smaak met een paar draaien uit een pepermolentje, giet er een flinke scheut Calvados bij (niet te zuinig zijn, want de alcohol verdampt toch) en bind de saus indien nodig met wat maïzena. De boontjes worden eerst gegaard in de stomer en dan voorzien van een reepje spek en afgebakken in een pan met wat boter. De vijgenpuree is wat het zegt: pureer vijgen, voeg naar smaak suiker toe en laat zachtjes pruttelen om wat uit te dampen. De appelschijfjes worden aan één kant gekarameliseerd in hete boter met bruine suiker. Niet omdraaien, anders riskeer je dat ze uiteen vallen bij het transport. Dien op met aardappelkroketjes.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Bak de panklare patrijzen als één geheel 30 minuten in een oven op 200°C. De laatste 10 minuten afgedekt na toevoeging van een glaasje water. Dat om het eindproduct sappig te houden. Daarna worden ze gefileerd.

Patrijsfilet met

vijgenpuree

panklare patrijzen kuipje kippenbouillon room blokje groentebouillon  peper & zout Calvados maïzena boontjes            
ontbijtspek boter verse vijgen kristalsuiker appelen bruine suiker  aardappelkroketten
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Bak de panklare patrijzen als één geheel 30 minuten in een oven op 200°C. De laatste 10 minuten afgedekt na toevoeging van een glaasje water. Dat om het eindproduct sappig te houden. Daarna worden ze gefileerd. Maak het Calvados-roomsausje: smelt een kuipje kippenbouillon in een kookpotje, voeg room toe en een half blokje groentebouillon. Breng op smaak met een paar draaien uit een pepermolentje, giet er een flinke scheut Calvados bij (niet te zuinig zijn, want de alcohol verdampt toch) en bind de saus indien nodig met wat maïzena. De boontjes worden eerst gegaard in de stomer en dan voorzien van een reepje spek en afgebakken in een pan met wat boter. De vijgenpuree is wat het zegt: pureer vijgen, voeg naar smaak suiker toe en laat zachtjes pruttelen om wat uit te dampen. De appelschijfjes worden aan één kant gekarameliseerd in hete boter met bruine suiker. Niet omdraaien, anders riskeer je dat ze uiteen vallen bij het transport. Dien op met aardappelkroketjes.
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN