google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html

Quiche met zalm, prei en ui

kruimeldeeg prei ui knoflookboter groentebouillon        
verse zalm 3 eieren 2,5 dl room peper en zout
Wrijf een siliconen ronde taartvorm in met boter. Druk er het kruimeldeeg in en doorprik de bodem. Knip de randen bij. Snijd het preiwit, de ui en een paar teentjes knoflook fijn en sauteer ze in wat boter met een kuipje groentebouillon. Klop de eieren op met de room. Kruid met peper en zout. Snijd de verse zalm in brokjes. Vul de taartbodem met een laag groentebereiding. Druk daarin gelijkmatig verdeeld de zalm en overgiet met de ei-roommengeling. Zet de taartvorm 40 minuten in een oven op 185°C. Zet de laatste 10 minuten de heteluchtblazer aan. Laat afkoelen en opstijven in de koelkast.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Ontvorm en dien op in individuele porties, ofwel koud, ofwel even opgewarmd in de microgolfoven.
Kies altijd voor vis met het label van de duurzame visvangst. Het garandeert dat de vis gevangen is met respect voor het milieu en de vispopulatie.

Quiche met zalm,

prei en ui

kruimeldeeg prei ui knoflookboter groentebouillon            
verse zalm 3 eieren 2,5 dl room peper en zout
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Wrijf een siliconen ronde taartvorm in met boter. Druk er het kruimeldeeg in en doorprik de bodem. Knip de randen bij. Snijd het preiwit, de ui en een paar teentjes knoflook fijn en sauteer ze in wat boter met een kuipje groentebouillon. Klop de eieren op met de room. Kruid met peper en zout. Snijd de verse zalm in brokjes. Vul de taartbodem met een laag groentebereiding. Druk daarin gelijkmatig verdeeld de zalm en overgiet met de ei-roommengeling. Zet de taartvorm 40 minuten in een oven op 185°C. Zet de laatste 10 minuten de heteluchtblazer aan. Laat afkoelen en opstijven in de koelkast. Ontvorm en dien op in individuele porties, ofwel koud, ofwel even opgewarmd in de microgolfoven.
Kies altijd voor vis met het label van de duurzame visvangst. Het garandeert dat de vis gevangen is met respect voor het milieu en de vispopulatie.
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN