google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
Stifado
doorregen runderlappen olijfolie knoflook blik tomatenblokjes  tomatenpuree  gedroogde tomaten  sjalotjes rode wijn rode wijnazijn kaneel nootmuskaat  
laurier kruidnagel komijn Worchestershire boter vloeiende bloem cayenne feta peper & zout
Doe een paar lepels bloem in een plastic zak, met het vlees erbij. Schud even goed, zo wordt het dun bedekt met wat bloem. Doe wat olijfolie in een pan en bak het vlees op matig vuur rondom aan. Voeg al roerende de kruiden en de knoflook toe en meng alles goed door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet er azijn en rode wijn bij en laat 2 tot 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de tomaten uit blik, de gesnipperde gedroogde tomaten, tomatenpuree en en een scheutje Worcestershire sauce toe. Doe alles over in de slowcooker of in een ovenvaste schaal. Voeg water toe tot het vlees onderstaat. Leg de sjalotjes op het vlees en daarop de boter. Doe het deksel op de slowcooker (of braadpan). Bereidingstijd: zet de slowcooker 1 uur op high en 6-7 uur op low. Voor de oven is de tijd ongeveer 2-3 uur op 85°C. Kijk en proef tussendoor. Op het  bord: indien gewenst kan je na de stifado mengen met wat verbrokkelde fetakaas. Je kan het gerechtje opdienen met Griekse pasta of zoals hier op foto, met ovenaardappeltjes en princessenboontjes.
Naar een recept van Katty Vandekerkhove, Fraznes-Lez-Anvaing
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Stifado
doorregen runderlappen olijfolie knoflook blik tomatenblokjes  tomatenpuree  gedroogde tomaten  sjalotjes rode wijn rode wijnazijn kaneel nootmuskaat    
laurier kruidnagel komijn Worchestershire boter vloeiende bloem cayenne feta peper & zout
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Doe een paar lepels bloem in een plastic zak, met het vlees erbij. Schud even goed, zo wordt het dun bedekt met wat bloem. Doe wat olijfolie in een pan en bak het vlees op matig vuur rondom aan. Voeg al roerende de kruiden en de knoflook toe en meng alles goed door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet er azijn en rode wijn bij en laat 2 tot 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de tomaten uit blik, de gesnipperde gedroogde tomaten, tomatenpuree en en een scheutje Worcestershire sauce toe. Doe alles over in de slowcooker of in een ovenvaste schaal. Voeg water toe tot het vlees onderstaat. Leg de sjalotjes op het vlees en daarop de boter. Doe het deksel op de slowcooker (of braadpan). Bereidingstijd: zet de slowcooker 1 uur op high en 6-7 uur op low. Voor de oven is de tijd ongeveer 2- 3 uur op 85°C. Kijk en proef tussendoor. Op het  bord: indien gewenst kan je na de stifado mengen met wat verbrokkelde fetakaas. Je kan het gerechtje opdienen met Griekse pasta of zoals hier op foto, met ovenaardappeltjes en princessenboontjes.
Naar een recept van Katty Vandekerkhove, Fraznes-Lez-Anvaing
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN