google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
Gegratineerde macaroni
macaroni dobbelsteentjes gekookte ham bloem boter melk Parmezaan  
gorgonzola gruyère bouillonblokje ‘pasta en rijst’ peper & zout
Kook de macaroni gaar in water met een blokje ‘pasta en rijst’ en giet af. Bak de hamblokjes kort aan in boter en giet af. De saus: maak een roux (gesmolten boter en bloem) en leng die aan met melk tot een bechamel. Voeg af het vuur geraspte parmesan en gorgonzola toe en meng tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de drie bereidingen samen en meng goed. Giet het mengsel in een ovenschotel en dek af met een laag gemalen gruyère, gemengd met parmesan. Zet de schotel even onder de grill tot de kaas kleurt, indien de bereiding juist gemaakt en dus nog warm is. Indien koud en niet-gegratineerd uit de koelkast, dan eerst 25 minuten op 185°C waarvan de laatste minuten onder de grill.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Gegratineerde macaroni
macaroni dobbelsteentjes gekookte ham bloem boter melk Parmezaan  
gorgonzola gruyère bouillonblokje ‘pasta en rijst’ peper & zout
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS
Kook de macaroni gaar in water met een blokje ‘pasta en rijst’ en giet af. Bak de hamblokjes kort aan in boter en giet af. De saus: maak een roux (gesmolten boter en bloem) en leng die aan met melk tot een bechamel. Voeg af het vuur geraspte parmesan en gorgonzola toe en meng tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de drie bereidingen samen en meng goed. Giet het mengsel in een ovenschotel en dek af met een laag gemalen gruyère, gemengd met parmesan. Zet de schotel even onder de grill tot de kaas kleurt, indien de bereiding juist gemaakt en dus nog warm is. Indien koud en niet-gegratineerd uit de koelkast, dan eerst 25 minuten op 185°C waarvan de laatste minuten onder de grill.
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN