google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
wortelen olijfolie rozemarijn tijn oregano peper ui kuipje groentebouillon      
rundergehakt knoflook zongedroogde kerstomaatjes tomatenpuree bloemkool bechamel (boter, bloem, melk) Gruyère
Dit ovenschoteltje zonder pretentie, is een improvisatie van het moment, op basis van wat de koelkast te bieden had. Het bestaat uit vijf lagen. Worteltjes, in brunoise gesneden en gestoomd. Daarna gebakken in wat olijfolie met rozemarijn, tijm en oregano. Gekruid met peper. De tweede laag bestaat uit fijn gesnipperde ui, gestoofd met een kuipje groentebouillon. Laag drie is rul gebakken rundergehakt met geplet knoflook, zongedroogde kerstomaatjes op olie en tomatenpuree.
Laag vier is gestoomde bloemkool, op flinterdunne schijfjes gesneden na het stomen. Dit alles wordt afgedekt met een bechamel en daarop geraspte  Gruyère. Zet de ovenschotel, hier een antiek exemplaar gekregen van grootmoeder, (vandaar: oma’s ovenschotel), ongeveer 35 minuten in een hete oven op 185°C, waarvan de laatste paar minuten onder de grill om de kaas te laten gratineren.

Oma’s ovenschotel

Oma’s ovenschotel  

LEKKER ETEN THUIS

wortelen olijfolie rozemarijn tijn oregano peper ui kuipje groentebouillon      
rundergehakt knoflook zongedroogde kerstomaatjes tomatenpuree bloemkool bechamel (boter, bloem, melk) Gruyère
Dit ovenschoteltje zonder pretentie, is een improvisatie van het moment, op basis van wat de koelkast te bieden had. Het bestaat uit vijf lagen. Worteltjes, in brunoise gesneden en gestoomd. Daarna gebakken in wat olijfolie met rozemarijn, tijm en oregano. Gekruid met peper. De tweede laag bestaat uit fijn gesnipperde ui, gestoofd met een kuipje groentebouillon. Laag drie is rul gebakken rundergehakt met geplet knoflook, zongedroogde kerstomaatjes op olie en tomatenpuree.
Laag vier is gestoomde bloemkool, op flinterdunne schijfjes gesneden na het stomen. Dit alles wordt afgedekt met een bechamel en daarop geraspte Gruyère. Zet de ovenschotel, hier een antiek exemplaar gekregen van grootmoeder, (vandaar: oma’s ovenschotel), ongeveer 35 minuten in een hete oven op 185°C, waarvan de laatste paar minuten onder de grill om de kaas te laten gratineren.
Bouquet Webmagazine over gezond eten met een goed geweten  garni