google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
coregone (te vervangen door forel) witte wijn gedroogde (Romeinse) munt peterselie knoflook          
kappertjes citroen olijfolie peper & zout
De coregone wordt hier klaargemaakt op de skottel in openlucht. Het kan ook perfect in een ruime pan op het kookvuur. Bak de gekuiste vis in een beetje olijfolie met geplet knoflook. Doe er nu een scheut witte wijn bij, gedroogde Romeinse munt (of gewone munt), peterselie, gespoelde en uitgelekte kappertjes en het sap van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zout. Dit is een hoofdschotel (secondi) en wordt dus zo opgediend, met een keuze uit bijgerechtjes. Hier is dat een salade van tomaatjes.
Coregone of houting, behoort  tot de zalmachtigen en is familie van de forel. Deze witte vis (Coregonus Linnaeus) leeft in meren. In Capodimonte, stadje aan het meer van Bolsena (Italië) is er in augustus het feest van de coregone, een toeristisch evenement.

Coregone uit het meer van Bolsena

Coregone uit het meer van Bolsena

LEKKER ETEN THUIS

coregone (te vervangen door forel) witte wijn gedroogde (Romeinse) munt peterselie knoflook          
kappertjes citroen olijfolie peper & zout
De coregone wordt hier klaargemaakt op de skottel in openlucht. Het kan ook perfect in een ruime pan op het kookvuur. Bak de gekuiste vis in een beetje olijfolie met geplet knoflook. Doe er nu een scheut witte wijn bij, gedroogde Romeinse munt (of gewone munt), peterselie, gespoelde en uitgelekte kappertjes en het sap van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zout. Dit is een hoofdschotel (secondi) en wordt dus zo opgediend, met een keuze uit bijgerechtjes. Hier is dat een salade van tomaatjes.
Coregone of houting, behoort  tot de zalmachtigen en is familie van de forel. Deze witte vis (Coregonus Linnaeus) leeft in meren. In Capodimonte, stadje aan het meer van Bolsena (Italië) is er in augustus het feest van de coregone, een toeristisch evenement.
Bouquet Webmagazine over gezond eten met een goed geweten  garni