google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Bloemkoolpizza ‘O Sole Mio’

Stoom de bloemkool gaar, laat uitdampen, knijp het resterend vocht eruit in een propere keukenhanddoek en mix tot een homogene massa. Voeg 1 ei per halve bloemkool toe. Reken op een halve kool per persoon. Meng met geraspte Parmezaan en amandelpoeder. Het deeg moet écht zeer droog zijn. Neem een ovenschaal, bedek met bakpapier en bestuif met olijfolie. Haal een oude metalen springvorm voor een taart van zolder, verwijder de bodemplaat en vul de ring met een centimeter dikke laag bloemkoolpasta. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 185°C voor minstens 45 minuten op de stand “hete lucht”. Als de bloemkoolbodems na 35 minuten nog niet bruin worden en het dus op je zenuwen begint te werken, zet dan de oven op grillstand. Bewaak het resultaat. Haal de schaal uit de oven, leg een blad bakpapier op de bovenzijde, keer om en bak de andere kant nog een tiental minuutjes in de oven. Haal de juweeltjes eruit, laat afkoelen en werk deze bodems nu af zoals een gewone pizza. met kaas, paprika's, hesp, mozzarella, Parmezaan en alles wat je Italiaanse Alter Ego je influistert. Nog 12 minuutjes op 220°C in de oven.
Bloemkool eieren Parmezaan
amandelpoeder olijfolie Ingrediënten voor pizzabeleg
Maak je een ‘O Sole Mio’, giet het eitje dan pas na 6 minuutjes op de pizza om het zacht te houden.
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Bloemkoolpizza

‘O Sole Mio’

Bloemkool eieren Parmezaan
amandelpoeder olijfolie Ingrediënten voor pizzabeleg
Stoom de bloemkool gaar, laat uitdampen, knijp het resterend vocht eruit in een propere keukenhanddoek en mix tot een homogene massa. Voeg 1 ei per halve bloemkool toe. Reken op een halve kool per persoon. Meng met geraspte Parmezaan en amandelpoeder. Het deeg moet écht zeer droog zijn. Neem een ovenschaal, bedek met bakpapier en bestuif met olijfolie. Haal een oude metalen springvorm voor een taart van zolder, verwijder de bodemplaat en vul de ring met een centimeter dikke laag bloemkoolpasta. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 185°C voor minstens 45 minuten op de stand “hete lucht”. Als de bloemkoolbodems na 35 minuten nog niet bruin worden en het dus op je zenuwen begint te werken, zet dan de oven op grillstand. Bewaak het resultaat. Haal de schaal uit de oven, leg een blad bakpapier op de bovenzijde, keer om en bak de andere kant nog een tiental minuutjes in de oven. Haal de juweeltjes eruit, laat afkoelen en werk deze bodems nu af zoals een gewone pizza. met kaas, paprika's, hesp, mozzarella, Parmezaan en alles wat je Italiaanse Alter Ego je influistert. Nog 12 minuutjes op 220°C in de oven.
Maak je een ‘O Sole Mio’, giet het eitje dan pas na 6 minuutjes op de pizza om het zacht te houden.
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN