google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Bloemkoolpizza ‘O Sole Mio’

Mix de rauwe bloemkoolroosjes tot moes met de handmixer in een kom. Doe de moes in een propere keukenhanddoek en wring goed uit. Je zal verbaasd zijn hoeveel vocht eruit komt. Leg het terug in de kom en voeg 1 ei per bloemkool toe. Reken op een halve kool per persoon. Meng met gelijke hoeveelheden geraspte Parmezaan en amandelpoeder. Het deeg moet écht zeer droog zijn. Neem een ovenschaal, bedek met bakpapier. Haal een oude metalen springvorm voor een taart van zolder, verwijder de bodemplaat en vul de ring met een halve ecntimeter dikke laag bloemkoolpasta. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 185°C voor 35 minuten op de stand “hete lucht”.  Bewaak het resultaat. Haal de schaal uit de oven, haal de juweeltjes eruit, laat afkoelen en werk deze bodems nu verder af zoals een gewone pizza. met kaas, paprika's, hesp, mozzarella, Parmezaan en alles wat je Italiaanse Alter Ego je influistert. Nog 12 minuutjes op 220°C in de oven.
bloemkool eieren Parmezaan
amandelpoeder Ingrediënten voor pizzabeleg
Maak je een ‘O Sole Mio’, giet het eitje dan pas na 6 minuutjes op de pizza om het zacht te houden.
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Bloemkoolpizza

‘O Sole Mio’

bloemkool eieren Parmezaan
amandelpoeder Ingrediënten voor pizzabeleg
Mix de rauwe bloemkoolroosjes tot moes met de handmixer in een kom. Doe de moes in een propere keukenhanddoek en wring goed uit. Je zal verbaasd zijn hoeveel vocht eruit komt. Leg het terug in de kom en voeg 1 ei per bloemkool toe. Reken op een halve kool per persoon. Meng met gelijke hoeveelheden geraspte Parmezaan en amandelpoeder. Het deeg moet écht zeer droog zijn. Neem een ovenschaal, bedek met bakpapier. Haal een oude metalen springvorm voor een taart van zolder, verwijder de bodemplaat en vul de ring met een halve ecntimeter dikke laag bloemkoolpasta. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 185°C voor 35 minuten op de stand “hete lucht”.  Bewaak het resultaat. Haal de schaal uit de oven, haal de juweeltjes eruit, laat afkoelen en werk deze bodems nu verder af zoals een gewone pizza. met kaas, paprika's, hesp, mozzarella, Parmezaan en alles wat je Italiaanse Alter Ego je influistert. Nog 12 minuutjes op 220°C in de oven.
Maak je een ‘O Sole Mio’, giet het eitje dan pas na 6 minuutjes op de pizza om het zacht te houden.
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN