google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
Made by Belgisch Koken
LEKKER ETEN THUIS  GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Struisvogelsteak met mosterdroomsaus

Dit is een ‘dagschoteltje’ met struisvogelsteak, puree van wortelen en witte kool, een tomaatje in de oven en een mosterdroomsausje. Mondjevol voor een vrij eenvoudig gerechtje. De tomaat is een ‘coeur de boeuf’, met veel vlees, weinig pitjes en vooral, uitsparingen langs de rand (als je ze gehalveerd hebt), die je kan vullen met mozzarellabolletjes  (zo te koop in de winkel). Leg daarop een mix van verse kruiden, hier basilicum, (Griekse) oregano en tijm. Kruid met wat peper en zout en bedek met geschaafde Parmezaan. Zet 20 minuutjes in de oven op 185°C en de laatste 5 minuutjes onder de grill. Stoom gekuiste en gesneden witte kool en worteltjes. Doe deze groenten, gesauteerde ui en wat boter of, zoals hier een ‘light’ bakproduct, in een kookpot en laat verder garen. Meng met een kuipje groentebouillon. Zet er de handmixer in tot je de textuur van aardappelpuree benadert. Het sausje is gewoon de max om te maken. Giet een busje room (4%) in een potje, breng tegen het kookpunt, voeg een lepel gevogeltefond in poedervorm toe, een eetlepel of twee Dijon mosterd en voilà. Blijf roeren en dit het sausje dikt als vanzelf… Kruid en bak de struisvogelsteaks volgens eigen inzicht en ‘goesting’. De rest is bordvulling.
Struisvogelsteak tomaten mozzarellabolletjes basilicum oregano tijm peper & zout Parmezaan
witte kool wortelen ui boter kuipje groentebouillon room gevogeltefond (poeder) mosterd
LEKKER ETEN THUIS GEZOND, AFWISSELEND EN EIGENTIJDS

Struisvogelsteak met

mosterdroomsaus

Struisvogelsteak tomaten mozzarellabolletjes basilicum oregano tijm peper & zout Parmezaan
witte kool wortelen ui boter kuipje groentebouillon room gevogeltefond (poeder) mosterd
Dit is een ‘dagschoteltje’ met struisvogelsteak, puree van wortelen en witte kool, een tomaatje in de oven en een mosterdroomsausje. Mondjevol voor een vrij eenvoudig gerechtje. De tomaat is een ‘coeur de boeuf’, met veel vlees, weinig pitjes en vooral, uitsparingen langs de rand (als je ze gehalveerd hebt), die je kan vullen met mozzarellabolletjes  (zo te koop in de winkel). Leg daarop een mix van verse kruiden, hier basilicum, (Griekse) oregano en tijm. Kruid met wat peper en zout en bedek met geschaafde Parmezaan. Zet 20 minuutjes in de oven op 185°C en de laatste 5 minuutjes onder de grill. Stoom gekuiste en gesneden witte kool en worteltjes. Doe deze groenten, gesauteerde ui en wat boter of, zoals hier een ‘light’ bakproduct, in een kookpot en laat verder garen. Meng met een kuipje groentebouillon. Zet er de handmixer in tot je de textuur van aardappelpuree benadert. Het sausje is gewoon de max om te maken. Giet een busje room (4%) in een potje, breng tegen het kookpunt, voeg een lepel gevogeltefond in poedervorm toe, een eetlepel of twee Dijon mosterd en voilà. Blijf roeren en dit het sausje dikt als vanzelf… Kruid en bak de struisvogelsteaks volgens eigen inzicht en ‘goesting’. De rest is bordvulling.
          RECEPT VAN DE MAAND          ALLE RECEPTEN